Paistetut ruisahvenet, kurkkukastike, päivin raparperipiirakka 23.5.2000

toim. Kati Nappa

500-600 g ahvenfileitä
suolaa, pippuria
hapankorppuja murustettuna

Paistamiseen:


öljyä ja voita
pinnalle tilliä tai persiljaa

Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Hakkaa hapankorput karkeahkoksi esim. morttelissa ja kaada lautaselle.

Kasta kalat kevyesti muruihin ja nosta kuumaan pannuun, jossa on tilkka öljyä ja nokare voita. Paista kummaltakin puolelta muutama minuutti ja tarjoa heti. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita, tomaattia ja kurkkukastiketta.

Kurkkukastike


1 iso prk kevythovia tai muuta tuorejuustoa
(yrteillä tai pippurilla maustettua)
1/2-3/4 kurkku raastettuna
ohentamiseen tarvittaessa tilkka maitoa, piimää
tai jogurttia (ruohosipulia tai tilliä)

Sekoita raastettu kurkku liemineen tuorejuuston joukkoon. Ohenna tarvittaessa. Lisää halutessasi hienonnettua ruohosipulia tai tilliä.

Päivin raparperipiirakka


3 kkp vehnäjauhoja
1 1/2 kkp sokeria
1 tl soodaa
2 1/2 kkp piimää
n. 150 g marg. tai voita

Sulatettuna pinnalle:


1/2-1 l raparperipaloja
sokeria

1 kkp=1 1/2 dl, jos haluat mitata deseinä.
Vuoraa uunipelti tai vähän pienempi vuoka leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, sokeri ja sooda hyvin keskenään. Lisää piimä ja sen jälkeen sula, vähän jäähtynyt rasva tai juokseva margariini. Sekoita , mutta älä vaivaa. Levitä taikina leivinpaperille. Ripottele ohuet raparperiviipaleet taikinan päälle. Sirota pinnalle vähän sokeria. Paista 200 asteessa 20-30 min. uunipannun koosta (ja piirakan paksuudesta) riippuen.

Lue myös:

    Uusimmat