Paistettua maksaa ja sinapilla maustettua perunamurskaa

Paistettua maksaa:

  • 600 g maksaa
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka lihalientä

Poista maksasta kalvot ja isoimmat suonet. jos haluat maksan mausta miedomman, sitä voi liottaa maidossa yön yli. Leikkaa maksa ohuen ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös sipulit. Kuullota sipulit tilkassa voita. Kun sipuli on pehmeää lisää pannulle maksaviipaleet ja paista nopeasti molemmin puolin. Lisää tilkka lihalientä ja anna hautua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sinapilla maustettu perunamurska:

  • 8 perunaa
  • 1 rkl dijon- sinappia
  • 2 rkl voita
  • suolaa

Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta hyvin. Murskaa perunat puukauhalla, sekä mausta sinapilla, voilla ja suolalla.

Ruusukaalit:

  • 200g ruusukaalia
  • suolaa
  • hunajaa

Poista kaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa ne puoliksi. Keitä noin 5 minuuttia ja valuta. Mausta tilkalla hunajaa ja suolalla.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat