Paistettua kampasimpukkaa, kukkakaalipyreetä ja vihreää parsaa

Kukkakaalipyree

  • 100 g kukkakaalia (puolikas kukkakaali)
  • 3 dl maitoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl voita

Keitä kukkakaali maidossa kypsäksi. Siivilöi, soseuta tehosekoittimessa ja lisää voi. Ohenna tarvittaessa maidolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.

Marinoitua vihreää parsaa

  • 8 tankoa vihreää parsaa
  • 1 rkl valkoviini- tai siideriviinietikkaa
  • 3 rkl rypsiöljyä

Keitä parsat suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Sekoita rypsiöljy ja viinietikka keskenään ja marinoi parsat kastikkeella juuri ennen tarjoilua, ettei happo muuta parsoja harmaiksi.

Paistettua kampasimpukkaa (tai siika)

  • 4 kpl kampasimpukkaa à 50 g (tai siikafileetä)
  • suolaa
  • pippuria
  • kirkastettua voita

Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla. Paista kirkastetussa voissa kuumalla pannulla molemmin puolin noin 1-2 minuuttia.

Reseptit: Kati Olenius

Lue myös:

    Uusimmat