Painoi vain 40 kiloa – "sosiaalisen median vaikuttajien" ihaileminen johti 14-vuotiaan tytön anoreksiaan

14-vuotiaana Ashlee ihaili "sosiaalisen median vaikuttajia". Lopulta liian innokas terveen elämän ihailu johti syömishäiriöön.

Australialaistyttö kertoo sairastuneensa anoreksiaan ainakin osittain sosiaalisen median vuoksi. Ashlee Thomas, 17, kertoo inspiroituneensa "sosiaalisen median vaikuttajista" ja näiden fitness-tyyppisestä elämästä, mutta lopulta ihailu meni liian pitkälle.

Lakkasi syömästä kokonaan

Sairastuttuaan 14-vuotias Thomas painoi pahimmillaan vain 40 kiloa. Perhe kertoi kamppailustaan anoreksiaa vastaan tv-ohjelmassa.

Tyttö joi vihermehuja ja teki nopeita seitsemän minuutin hittitreenejä, joita näki sosiaalisessa mediassa. Aluksi ajatuksena oli vain elää terveemmin; sitten terveyden tavoittelu muuttui syömishäiriöksi.

Lopulta Thomas lakkasi syömästä.

Vanhemmat yrittivät pakkoruokkia

Vanhempien mukaan sairausaika oli "kidutusta", kertoo Daily Mail. Perhe yritti pakkoruokkia Thomasia kotona, mutta se ei auttanut. Hän päätyi sairaalaan.

Thomas on nyt toipumisen tiellä. Hän halusi kuitenkin jakaa tarinansa varoittaakseen muita nuoria.

– Luuletko, että tämä olisi tapahtunut sinulle joka tapauksessa, oli sosiaalista mediaa tai ei, 60 Minutes -ohjelman haastattelija kysyi Ashleelta.

– En, tämä vastasi.

Video: Trendit vaihtuvat syömisessä ja laihduttamisessakin. Vielä muutama vuosi sitten ”kaikki” karppasivat, nyt pinnalla on sokerittomuus. Näkevätkö asiantuntijat tässä mitään järkeä?

9:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja