Mainos

Painoi syntyessään jogurttipurkin verran – maailman pienin vauva selvisi koettelemuksestaan!

Pieni saksalaistyttö painoi syntyessään vain pienen jogurttipurkin verran, mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla hengissä. 

Yhdeksän kuukautta sitten pieni Emilia Grabarczyk syntyi useita viikkoja ennen laskettua aikaa. Äidillä oli nimittäin raskausviikkoja takana vasta 25. Tyttö osoitti kuitenkin huikeaa sitkeyttä selviämällä hengissä todella ennenaikaisesta synnytyksestä huolimatta. Samalla hänestä tuli kaikkien aikojen pienin lapsi, joka on jäänyt synnytyksen jälkeen eloon. 

Ensimmäiset kuusi kuukautta kriittisimmät

Pituutta tytöllä oli syntyessään vain 22 senttiä, painoa noin 220 grammaa. Pienuutta kuvaa hyvin se, että tyttövauvan jalka oli ainoastaan aikuisen sormenkynnen kokoinen. Lääkärit eivät uskoneet hänen selviävän hengissä, mutta tyttö osoitti todellista taistelijaluonnetta kumoamalla lääkäreiden ennusteet. Pieni vauva selvisi jopa vatsaleikkauksesta, joka hänelle tehtiin pian synnytyksen jälkeen. 

Ensimmäiset kuusi kuukautta tytön syntymän jälkeen olivat kaikkein kriittisimmät, ja vanhemmat eivät voineet tehdä muuta kuin elää päivä kerrallaan toivoen parasta. Nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin kriittinen vaihe on vihdoin ohitettu, ja tyttö painaa jo terveet 3,2 kiloa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– On ollut monia vaikeita päiviä ja paljon kyyneleitä, mutta hän selvästi halusi selvitä, helpottunut äiti kertoo.

Vaikka tyttö näyttää nyt voivan hyvin, todella ennenaikainen synnytys voi lääkärien mukaan ilmetä myöhemmin erilaisina ongelmina, kuten oppimisvaikeuksina ja hyperaktiivisuutena. Toistaiseksi tytöllä ei kuitenkaan ole havaittu mitään merkittäviä vammoja, vaan hän voi elää täyttä vauvan elämää rakastavassa perheessä.

PÄIVITETTY 11.9. klo 20.06: Lisätty raskausviikot.

Lääketieteen ansiosta moni lapsi pystyy elämään täyttä elämää vammoista huolimatta, aivan kuten tämä videon lapsi. 


Lähteet: Hollywoodlife, Mirror 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.