Painoi 10-vuotiaana 192 kiloa – maailman lihavimmaksi tituleerattu poika pudotti 83 kiloa

Kymmenvuotiaana Arya Permana oli maailman painavin lapsi. Nyt hän on pudottanut jo 83 kiloa!

Kymmenvuotiaana indonesialainen Arya Permana oli maailman painavin lapsi. Hän painoi 192 kiloa. Yllä olevalla videolla Permana esiintyy kymmenvuotiaana.

83 kilon painonpudotus

Nyt Permana on 12-vuotias, ja voi paljon paremmin. Hän ei 83 kilon painonpudotuksen ansiosta enää ole maailman painavin lapsi, kertoo News.com.au.

Permana kävi lihavuusleikkauksessa vuonna 2017. Hän on myös tiukalla dieetillä, ja kävelee ja juoksee kaksi kilomeriä päivässä.

– He estävät minua syömästä makeita ruokia ja juomia, erityisesti limuja. Minua kehotetaan syömään enemmän hedelmiä ja liikkumaan säännöllisesti, Permana kertoi Abc-sivustolle.

– Painoni on pudonnut dramaattisesti leikkauksen jälkeen.

Permana tulee nykyisin täyteen jo muutamasta lusikallisesta ruokaa. Hänen näläntunteensa on myös vähentynyt.

Permana haluaisi pudottaa vielä 50 kiloa, ja hänen sukulaisensa kannustavatkin häntä tavoitteessa.

– Voin pelata jalkapalloa, tennistä, sulkapalloa ja, mikä tärkeintä, voin mennä joka päivä kouluun, poika kuvailee.

"Hän on hyvin aktiivinen ja terve"

Permana saattaa vaatia uuden leikkauksen myöhemmin. Nyt vanhemmat ovat kuitenkin onnellisia, koska Permana voi elää tavallista elämää.

– Olemme onnellisia nähdessämme, että hän elää terveellistä elämää. Hän on hyvin aktiivinen ja terve. Hän nukkuu hyvin eikä hengitysongelmia enää ole. Hän voi myös kävellä ja leikkiä ilman, että hengästyy, äiti Rokayah kuvaa.

– Olen onnellinen, kun näen poikani nyt terveenä. En voi sanoin ilmaista, miten onnellinen hän on. On upea nähdä hänet leikkimässä ja käymässä koulua, hän kehui The Sunille.

Lue myös:

    Uusimmat