Painajainen naapurissasi

Naapurisopu ei ole aina tähtiin kirjoitettu, sillä seinän takana voi asua mitä hurjimpia ihmisiä.

Uuteen kotiin on ihanaa muuttaa, mutta ennen laatikoiden kantamista on hyvä ottaa selvää naapureista. Muuten vastaan voi tulla ikäviä yllätyksiä.

Näin kävi 28-vuotiaalle Elinalle, jonka seinänaapurissa asui erikoinen naishenkilö.

– En koskaan pitänyt edes bileitä, mutta hänen mielestään pyöritin bordellia ja 24 neliön asunnossani asui pimeitä alivuokralaisia. Lisäksi otin liian usein johtoja pois pistorasioista ja laitoin niitä takaisin, josta tuli liikaa meteliä hänen asuntoonsa.

Naapuri ei kuitenkaan itse ollut ohuista seinistä moksiskaan.

– Hän itse hakkasi seiniä täysiä ja luukutti välillä musiikkia niin, että taulut seinilläni tärisivät, Elina kertoo. Lisäksi hän soitteli minulle nimittelypuheluita ja kävi pimpottelemassa ovikelloa jatkuvasti. Uskon, että hän häiritsi kotirauhaani enemmän kuin minä häntä käytökselläni.

Tulipalo ja nettipummausta

Erikoista kerrostaloasumista on saanut kokea myös 30-vuotias Veera, jonka naapurit järjestivät bileitä harva se ilta ja olivat aiheuttaa tulipalon.

– Käytävä oli täynnä savua ja palomiehet yrittivät etsiä sen syytä, mutta eivät löytäneet mitään. Lopulta selvisi, että naapurini olivat heittäneet ikkunasta ulos palavan leivänpaahtimen. He eivät kuitenkaan suostuneet avaamaan oveaan palomiehille, vaan pysyttelivät hiljaa asunnossaan, vaikka oli selvää että he olivat kotona.

Erikoiset asukkaat myös yrittivät saada muiden asukkaiden nettiliittymiä käyttöönsä.

– He kiersivät koputtelemassa muiden asukkaiden ovia pyytäen langattoman netin salasanaa, koska halusivat ottaa kotimaahansa yhteyttä. En kuitenkaan antanut sitä, Veera kertoo.

Kissariita vei naapurisovun vuosiksi

Kun 27-vuotias Meri asui vielä vanhempiensa luona Pohjanmaalla, hänen kissansa oli naapurin vihollinen numero yksi.

– Vapauteen tottunut kissamme ei suostunut kulkemaan remmissä uuden naapurimme takia. Sen seurauksena mies laittoi pyydyksiä pihalleen ja niiden sisälle hyvältä tuoksuvia herkkupaloja, jotta lemmikkimme jäisi ansaan. Kun kissa oli kiinni, hän vei sen löytöeläimille tarkoitettuun suojakotiin, josta sen lunastaminen maksoi monta sataa markkaa.

Pahimmillaan riita äityi niin pahaksi, että perheen lapsetkin olivat vaarassa.

– Silloin 10-vuotias pikkusiskoni näki, kun naapurimme oli viemässä kissaamme autoonsa ja yritti mennä tielle auton eteen, jotta hän voisi pyytää lemmikkiämme itselleen. Siskoni nähdessään mies vain painoi lisää kaasua, hän ehti juuri ja juuri hypätä auton edestä pois.

Kissanvihaaja näki punaista, vaikka eläimistä ei koitunut hänelle mitään vahinkoa. Hän ei ole niille allerginen, eivätkä ne viihtyneet hänen pihansa läheisyydessä - paitsi jos näkösällä sattui olemaan herkkupalalla varustettu ansa.

Ärtymyksen syyksi riitti, että hän tiesi eläinten kulkevan vapaana. Vihanpidon kohteet eivät myöskään rajoittuneet vain alueen lemmikkeihin.

– Hän edelleen muun muassa lakaisee leikkipuiston asfalttikäytäviä ja suuttuu lapsille, jos niille tippuu hiekkaa.

Kysymys: Onko sinulla ollut ongelmia naapureiden kanssa? Kerro kokemuksesi!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja