Paholaisen kala

Julkaistu 09.04.2001 13:41(Päivitetty 10.02.2005 14:36)
  • 500-600 g siika- tai kuhafileitä
  • tilkka rypsiöljyä
  • mineraalisuolaa
  • Paholaisen kastike:
  • 4-6 valkosipulin kynttä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 3-5 rkl sokeria
  • 3 rkl ketsuppia
  • 3 rkl sinappia
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • basilikaa
  • mustapippuria
  • 3 dl rypsiöljyä
  • (rasvatonta jugurttia)

Paista kalafileet öljyssä. Mausta kevyesti suolalla. Tarjoa kalan kanssa paholaisen kastiketta, keitettyjä perunoita ja kasviksia tai tuoresalaattia sekä leipää.

Paholaisen kastike: Kuori ja paloittele sipulit. Puhdista paprika kannasta ja siemenistä ja paloittele muutamaan osaan. Laita kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen ( tai valmista kastike sauvasekoittimella) ja hienonna tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä.

Kastike säilyy kylmässä useita päiviä ja se sopii niin liha, kalan, broilerin kuin salaatinkin kanssa tarjottavaksi. Voit ohentaa ja laimentaa kastiketta esim. maustamattomalla rasvattomalla jugurtilla, vedellä tai hedelmämehulla.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle