Pahimmat fobiat: Näiden pelkojen kanssa ei voi elää

Sana "fobia" on monelle tuttu, mutta millaiset pelot ovat niitä kaikkein pahimpia? Lue lista!

Thisblogrules.com listasi yhteen fobioita, joiden kanssa eläminen on lähestulkoon mahdotonta. Vai miltä kuulostaisi eläminen ruoka- tai unifobian kanssa? Lue pahimmat fobiat alta!

Ambulofobia – Kävelemisen pelko

Kuvittele, että pelkäisit hirvittävästi seisomista tai liikkumista. Ajatuskin askelen ottamisesta saisi sinut kauhun partaalle. Ei kuulosta helpolta, eihän? Kinetofobia tarkoittaa liikkeiden tekemisen pelkoa – ei kuulosta hyvältä sekään!

Desidofobia – Päätösten tekemisen pelko

Mennäkö töihin bussilla vai kävellen? Mustat vai valkeat sukat? Söisinkö pastaa vai perunaa? Elämä olisi todella hankalaa, jos pienenkin päätöksen tekeminen olisi kauhun paikka.

Epistemofobia – Tiedon pelko

Tätä pelkoa on vaikeaa kuvailla, saatika sitten kuvitella omalle kohdalleen. Miltä tuntuisi pelätä sitä, että tietää jotakin, tai oppii uutta? Allodoksafobia sen sijaan on omien mielipiteiden pelkoa.

Kibofobia – Ruoan pelko

Ihmisen täytyy syödä elääkseen, mutta entä jos asioiden nauttiminen lounaaksi tai illalliseksi aiheuttaisi paniikkia? Ruoka on niin tavanomainen osa ihmiselämää, että on mahdotonta kuvitella, millaista sen pelkääminen olisi.

Somnifobia – Nukkumisen pelko

Somnifobia kuuluu samaan kastiin edellisen fobian kanssa. Uni ja nukkuminen ovat ihmiselle välttämättömiä toimintoja, mutta niillekin on omistettu oma fobia.

Fonofobia – Äänikammo

Kuvittele, että pelkäisit ääniä: puhelimen pirinää, äitisi ääntä, autojen hurinaa, jopa omaa ääntäsi. Vaikeaa kuvitella, vai?

Kronofobia – Ajan ja sen kulumisen pelko

Ihmismieli on sidottu aikaan: mietimme, moneltako menemme töihin, koska pääsemme sieltä pois, milloin lomamme alkaa ja mitä kello nyt on. Jokainen meistä pelkää joskus kuolemaa, mutta ajan kulumisen pelko on varmasti jotakin paljon pahempaa.

Fobofobia – Fobian pelko

Apua, pelkäänkö hämähäkkejä? Avaraa tilaa? Alanko pelätä hysteerisesti huomenna? Fobian pelko tuntuu käsittämättömältä, mutta kun ottaa huomioon erilaisten fobioiden suuren määrän, sitä voi kenties ymmärtää.

Pantofobia – Kaiken pelko

Tätä fobiaa ja sen lamauttavaa vaikutusta tuskin tarvitsee selittää enempää.

AVA

Lähde: Thisblogrules.com, Wikipedia, Gernet.fi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja