Mainos

Paha tapa kostautui – naisen vatsasta poistettiin kuuden kilon painoinen hiuspallo

Harmittomalta kuulostava tapa aiheutti naiselle sietämätöntä tuskaa usean vuoden ajan. 

Yhden lapsen äidille Sophie Coxille diagnosoitiin karvojennyppimishäiriö trikotillomania ja hiustensyömishäiriö trikofagia kuusi vuotta sitten. Äidin mielestä hiusten syöminen oli kuitenkin vain harmiton tapa, kunnes sen hurjat seuraukset paljastuivat monta vuotta myöhemmin. 

Laihtui lähes 40 kiloa ja riippuvainen hoidosta 

Seuraukset paljastuivat, kun raskaana ollut 23-vuotias Cox kärsi vaikeista vatsakivuista ja laihtui hurjasti raskaudesta huolimatta. Kaksi kuukautta synnytyksen kipu paheni entisestään ja kävi sietämättömäksi.

– Lokakuun 2015 jälkeen en voinut syödä mitään ilman oksentelua ja vatsani oli turvonnut. Olin laihtunut 38 kiloa kahdessa vuodessa ja vaatekokoni pieneni kuusi kokoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäreillä ei ollut aavistustakaan, mistä rajut oireet johtuivat. Lääkärit epäilivät niin sappikiviä kuin mahasyöpääkin, mutta kokeista ei selvinnyt mitään poikkeavaa. Kivut pahenIvat entisestään ja Cox oli täysin riippuvainen miehensä hoidosta.

Marraskuussa 2015 hänet vietiin tähystykseen, jossa monen vuoden tuskan aiheuttaja vihdoin selvisi. 

Löytö aiheutti naiselle hengenvaaran

Lääkärit löysivät tähystyksessä naisen vatsasta jättimäisen karvapallon.

– Lääkärit eivät olleet nähneet mitään tällaista 30 vuoteen. Se oli liian iso vatsani kokoon nähden aiheuttaen kuivumista ja aliravitsemusta, Cox kertoo. 

Seitsemän vuoden ajan hiukset olivat kertyneet vatsaan palloksi, joka kasvoi päivä päivältä. Kolmenkymmenen sentin kokoinen ja kuuden kilon painoin hiuspallo oli jo niin iso, että se aiheutti naiselle hengenvaaran.

Löydön jälkeen Cox joutui odottamaan neljä kuukautta, jonka jälkeen hiuspallo poistettiin kuusi tuntia kestäneessä operaatiossa.

– Tunsin oloni heti paremmaksi, vaikka olin kipeä ja heikko.

Nainen toipui leikkauksesta hyvin ja saa nyt psykologista apua hiustensyömisongelmaansa, ettei sama toistuisi uudelleen.

Lähde: Mirror 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.