Paella á la hoovee

1 broileri 250 g
keitettyä mustekalaa (options)
1-2 sipulia hienonnettuna
1 purjosipuli
2-3 kynttä
valkosipulia
1 varsisellerin varsi
100 g chorizo-makkaraa pilkottuna
2 punaista paprikaa pilkottuna
¼ chilipaprika pilkottuna
sahramia
6 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettuna
300-400 g pitkäjyväistä riisiä
1 l kanalientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
vettä tarvittaessa
suolaa
mustapippuria
laakerinlehtiä
timjamia
lehtipersiljaa
sinisimpukoita
venusimpukoita pestyinä
katkarapuja, kokonaisia jumboja
1 pieni pussi pakasteherneitä sulatettuna

Pilko broileri kahdeksaan osaan. Suolaa ja pippuroi palat.

Ruskista wokissa oliiviöljyssä. Siirrä sivuun.

Laita wokkiin kylmäkaltattu tomaatti ja hienonnettu sipuli.

Lisää tämän jälkeen chorizo, vihannekset ja sahrami, riisi, valkoviini simpukoiden keitinliemi sekä kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää laakerinlehdet ja broilerinpalat ja kypsennä uunissa + 160-175°C 30-40min kunnes riisi on kypsää.

Pilko valkosipuli ja paista nopeasti kuumalla pannulla.

Lisää mustekalat pannulle ja paista n. 1 minuutti.

Ota paella uunista. Nostele broilerit sivuun ja sekoittele pannua.

Jos paella tuntuu liian kuivalta, lisää tarvittaessa hieman vettä.

Nostele broilerit takaisin pannuun.

Lisää simpukat ja katkaravut.

Pilko hieman mustekaloja ja lisää paellaan. Lisää vielä herneet.

Laita paella vielä uuniin n. 10 minuutiksi.

Pilko lehtipersilja ja lisää sekaan. Lisää vielä loraus oliiviöljyä päälle.

Simpukoiden keitto:

2 dl valkoviiniä
2 dl vettä
suolaa
pippuria
1 fenkoli
2 salottia
timjamia
lehtipersiljaa
1 laakerinlehti
oliiviöljyä

Kuullota vihanneksia kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää nesteet päälle ja kiehauta.

Kaada pestyt simpukat kiehuvan liemen joukkoon ja keitä 2-3 min, kunnes simpukat ovat auenneet.

Nostele simpukat pois kattilasta. Siivilöi liemi ja ota se talteen.

Susannan lettuset

0,5 l maitoa
4 munaa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
4 cl appelsiinilikööriä
loraus vichyä
250 g jauhoja
60 g sulatettua voita

Sekoita ainekset keskenään ja anna turvota hetki ennen paistoa.

Paista voissa kauniin kellanruskeiksi.

Kastike:

125 g voita
1 appelsiinin kuori ja mehu
4 cl konjakkia
4 cl appelsiinilikööriä
125 g sokeria

Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää alkoholi ja appelsiinin kuori.

Kiehauta hieman kunnes seos sakenee ja lisää lettuset jotka on taivuteltu neljään osaan.

Halutessasi voit myös liekittää mutta se ei ole välttämätöntä. Lisää pannuun appelsiinin mehua ja käännä letut kertaalleen.

Tarjoillaan sellaisenaan tai vaniljajäätelön ja helpon suklaakinuskin kera.

Suklaakinuski

100 g sokeria
1 dl kermaa
50 g tummaa suklaata
2 rkl voita

Sulata sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma.

Anna sokerin sulaa ja kiehauta.

Lisää lopuksi suklaa.

Sekoita hyvin ja lisää lopuksi varovasti joukkoon voi.

Tarjoile lettujen ja vaniljajäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat