Mainos

Paavo Väyrynen ei aio vaihtaa puoluetta: Ei missään nimessä perussuomalaisiin

Keskustan europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen sanoo, että ei missään nimessä liity perussuomalaisiin.

Väyrysen mukaan on myös ennenaikaista arvioida, osallistuuko hän seuraaviin eduskuntavaaleihin keskustan ehdokkaana.  

Väyrynen ilmoitti aiemmin tänään jättäytyvänsä sivuun keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä. Pitämässään tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että ei usko paluun puolue-elimiin olevan mahdollista tulevaisuudessakaan. Hän jatkaa EU-parlamentissa keskustan valtuuskunnan jäsenenä.  

Väyrynen esitteli tiedostustilaisuudessa myös uuden kirjansa. Kirjassa hän julkaisee sähköpostiviestejä, jotka hän on lähettänyt keskustan puheenjohtajalle Juha Sipilälle. Väyrysen mukaan viestittely loppui marraskuussa, kun Sipilä ei enää vastannut viesteihin.  

- Sipilä on hyvä mies, hänellä on vain vääränlainen joukkue ja huonot neuvonantajat, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessaan.  

Väyrysen mielestä puolueeseen on syntynyt epäpyhä valtapoliittinen liittoutuma. Liberaalit määräävät linjan tukenaan joukko lestadiolaispoliitikkoja, kun taas perinteiset alkiolaiset keskustalaiset on pantu sivuun.  

Väyrynen perustelee ratkaisuaan jättäytyä keskustan puolue-elimistä Uuden Suomen blogissaan sillä, ettei koe voivansa enää vaikuttaa Suomen linjaan keskustan kautta.   

- Tästedes pyrin vaikuttamaan Suomen linjaan hakemalla yhteyttä samanmielisiin suomalaisiin, sekä sitoutumattomiin että eri puolueissa toimiviin, Väyrynen ilmoittaa, mutta ei yksilöi tulevia yhteistyökumppaneitaan.  

Yksi ensimmäisistä tehtävistä on Väyrysen mukaan vaikuttaa siihen, että kansalaisaloite Suomen euroerosta saa asianmukaisen käsittelyn eduskunnassa. Hänen mukaansa yhteydenottoja samanmielisiltä on tullut vasemmistoliitosta, perussuomalaisista, keskustasta sekä sitoutumattomilta. Hän väittää, että myös kokoomuksen sisällä on tukea euroerolle.  

Väyrynen moitiskelee blogikirjoituksessaan hallituksen muodostamista ja paheksuu keskustan henkilövalintoja.  

- Keskustan ministeriryhmään ja sen keskeiseen avustajakuntaan tuli vain kokoomusta lähellä olevia liberaaleja. Sama linja toteutui myös eduskuntaryhmän valinnoissa.  

Hallituksen politiikkaa on Väyrysen mukaan ajautunut väärille linjoille, tervehdyttämään kansantaloutta sisäisen devalvaation ja leikkauspolitiikan avulla, vaikka euroalueesta eroaminen olisi parempi vaihtoehto. Väyrynen kertoo joutuneensa toteamaan, ettei hän kyennyt mitenkään vaikuttamaan tehtyihin ratkaisuihin. 

Väyrynen ilmoittaa, että hänen ratkaisunsa on henkilökohtainen. Hän sanoo haluavansa nyt uuden alun, jossa hän voi vapauttaa voimavaransa suoraan toimintaan tavoitteidensa hyväksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.