Pääsiäisen munanmetsästys on hittiperinne, näin onnistut

Pääsiäismunien piilottelu ja niiden etsiminen ovat hauskaa puuhaa koko perheelle. Helteisessä kevätsäässä munanmetsästys onnistuu myös ulkona.

Lapset rakastavat perinteitä, ja lapsen aito ilo saa aikuisenkin hyvälle tuulelle. Ja mikä estää lapsettomia piilottelemasta munia aikuistenkin kesken? Metsästyksen voi järjestää myös naapuruston lasten kesken. Muista huomioida niin lasten kuin aikuistenkin turvallisuus.

Hauskat piilopaikat pihalla

Kevätsäässä pääsiäismunia voi piilotella polkupyörän koriin, kastelukannuun, tai vaikkapa postilaatikkoon. Oivia paikkoja ovat myös esimerkiksi roikkukasvit, puutarhahanskat, hiekkalaatikko, pihapöydän jalan tausta tai vaikkapa pyöräilykypärä.

Kukkalaatikko on hauska piilopaikka, samoin puutarhatyökalujen taustat tai työkalupakki.

Älä kuitenkaan piilota munia paikkoihin, joihin puutarhan eläimet tai ötökät ehtisivät. Älä myöskään pidä munia jemmassa turhan kauan, vaan järjestä metsästys mahdollisimman pian piilottamisesta.

Hyvät jemmat sisätiloissa

Pääsiäismunien piilottelu onnistuu yhtä lailla sisätiloissakin, jossa jemmailu onnistuu helposti jo edellisenä iltana.

Takin tasku, lapanen, aamutossu ja kenkä, ovat perinteisiä piilopaikkoja. Mikset voisi kokeilla tyhjää teekannua tai kahvipannua yhtenä piilopaikkana. Mikroaaltouunikin sopii hyvin, mutta keittiövälineitä käytettäessä on tärkeää muistaa turvallisuus ja siisteys. Ota mikroaaltouunin johto pois seinästä ennen kuin käytät sitä munapiilona.

Pieni suklaaherkku voi mahtua myös vessapaperirullan onkaloon. Keksi- tai leipälaatikko, kirjahylly, lelulaatikko, tai sohvan alus voivat olla hyviä piilopaikkoja. Pehmolelun kainalossa oleva suklaaherkku ei välttämättä ensikerralla osu silmään. Myös keittiön elintarvikkeiden hyödyntäminen voi olla hauskaa. Muropaketin sisältä löydetty suklaamuna aloittaa pääsiäisaamun hauskasti.

Tärkeintä on ilo ja hauskanpito

Välttyäksesi turhilta yllätyksiltä, on hyvä pitää luetteloa siitä, mihin paikkoihin herkut on piilotettu. Näin pysyt kärryillä siitä, milloin kaikki munat ovat löytyneet. Joskus voi nimittäin käydä niinkin, että muna unohdetaan ja löydetään vasta, kun se on liian myöhäistä. Ilo on pilalla, jos muna löytyy sulaneena tai pilaantuneena.

Hauska idea on tehdä metsästäjälle kartta tai arvoituksilla varustettu ohjeluettelo. Arvoitusten perusteella munanmetsästämiseen tulee hiukan lisäpuhtia, jos sille on tarvetta. "Suklaaherkku löytyy paikasta, jota äiti käyttää aamulla ensimmäisenä" (kahvipannu).

Älä käytä näitä piiloja

Muista pitää turvallisuus etusijalla. Älä laita pääsiäismunia paikkoihin, jotka voisivat olla vaarallisia lapselle, äläkä myöskään vie munia naapureiden tonteille.

Tarina kertoo lapsesta, joka ei millään löytänyt suklaamunaansa. Pian katosta valuva suklaajana paljasti, että että isä oli laittanut suklaayllätyksen lampunvarjostimelle.

Uunia ja muita keittiövälineitä kannattaa käyttää varoen etenkin pääsiäisenä. Jos talossa on monta aikuista pääsiäispuuhissa, toinen on saattanut jemmata suklaamunan uuniin, kun seuraava alkaa lämmittää samaa uunia pääsiäisruokien valmistamiseen.

Vaatteiden kuivausrumpu on myös esimerkki huonosta piilopaikasta. Vältä myös sohvatyynyjä, sillä mikään ei ole ikävämpää kuin löytää sulanut suklaayllätys tekstiileistä.

Jos perheessä on monta eri-ikäistä lasta, nuorimmat saattavat jäädä metsästyksessä vanhempien jalkoihin. Siksi aikaisemmin mainittu henkilökohtainen kartta voi olla hyvä vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on yksilöidä munat, ja kertoa lapsille että tietyn väriset munat ovat tietylle lapselle, tai laittaa muniin joku muu merkintä. Näin lapset auttavat myös toisiaan, löydettyään ensin tietenkin omat herkkunsa.

Kuvat: Colourbox

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja