Päärynäpaistos

Tässä on mukava ja helppo herkku hiihtolomaviikolle. Sen osaavat tehdä vaikka perheen koululaiset itse. Paistokseen voi päärynöiden tilalla käyttää esim. pakastimesta löytyviä marjoja tai muita hedelmiä.

  • Päärynäpaistos
  • 1 uunivuoallinen
  • Pohjalle:
  • n. 4 päärynää
  • 1 dl rusinoita
  • (1 rkl sitruunamehua tai n. 1 dl kinuskikastiketta)
  • Päälle muruseos:
  • 150 g voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja

Lohko kuoritut päärynät voideltuun uunin kestävään paistosvuokaan, sekoita siihen rusinoita. Halutessasi hapokkuutta paistokseen, lisää hieman sitruunamehua tai halutessasi lisää makeutta paistokseen, lisää kinuskikastiketta.

Sulata muruseosta varten rasva, lisää sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Levitä seos päärynälohkojen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 min. Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat