Paahdettujen kastanjoiden taikaa

Etelä-Euroopassa ei joulun tietämillä voi olla törmäämättä lämpöä hehkuviin kastanjakojuihin.

Kastanjat nautitaan aina kypsennettynä, jolloin niiden sisältämä tärkkelys hajoaa sokeriksi ja maku muuttuu makeahkoksi ja pähkinämäiseksi. Kastanjat ovat poikkeuksetta tuontitavaraa Etelä-Euroopasta. Meillä kasvavan hevoskastanjat hedelmät eivät ole syötäviä.

Kastanjat paahdetaan perinteisesti hehkuvalla hiilloksella. Hiilipadasta leviävä tuoksu on mahtava. Mutta lähes samaan lopputulokseen pääsee myös sähköuunissa.

Valitse kastanjoista painavimmat, kiinteimmät ja kiiltävimmät. Leivitä uunivuokaan kerros merisuolaa ja aseta kastanjat päälle. Paahda 225 asteisessa uunissa noin puolituntia. Lämpimien kastanjoiden kuori murretaan ja nautitaan perinteisesti voin ja suolan kera. Halutessaan voin voi maustaa sitruunalla.

(MTV3 Internet)

Lähde: Finfood

Lue myös:

    Uusimmat