Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paahdettujen kastanjoiden taikaa

kastanjat
kastanjatCopyright Alma Media Oyj 2001 / Finfood
Julkaistu 09.12.2003 09:53

Etelä-Euroopassa ei joulun tietämillä voi olla törmäämättä lämpöä hehkuviin kastanjakojuihin.

Kastanjat nautitaan aina kypsennettynä, jolloin niiden sisältämä tärkkelys hajoaa sokeriksi ja maku muuttuu makeahkoksi ja pähkinämäiseksi. Kastanjat ovat poikkeuksetta tuontitavaraa Etelä-Euroopasta. Meillä kasvavan hevoskastanjat hedelmät eivät ole syötäviä.

Kastanjat paahdetaan perinteisesti hehkuvalla hiilloksella. Hiilipadasta leviävä tuoksu on mahtava. Mutta lähes samaan lopputulokseen pääsee myös sähköuunissa.

Valitse kastanjoista painavimmat, kiinteimmät ja kiiltävimmät. Leivitä uunivuokaan kerros merisuolaa ja aseta kastanjat päälle. Paahda 225 asteisessa uunissa noin puolituntia. Lämpimien kastanjoiden kuori murretaan ja nautitaan perinteisesti voin ja suolan kera. Halutessaan voin voi maustaa sitruunalla.

(MTV3 Internet)

Lähde: Finfood

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia
Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille
Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä
Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa
Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy
Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy