Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Paahdettua riekkoa, riekkokastiketta ja villimarjoja

Julkaistu 26.06.2008 15:05(Päivitetty 26.06.2008 15:39)

4 annosta

  • 2 riekkoa
  • 6 viipaletta Skjåkin kinkkua
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 dl olutta
  • 3 dl kanalientä tai vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl akvaviittia
  • 10 tuoretta katajanmarjaa
  • 200 g marjasekoitusta
  • voita lintujen ruskistamiseen
  • 25 g kylmää voita
  • sherryviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • vuoristoyrttejä
  • lankaa lintujen sitomiseksi

Valmistele ja puhdista lintu ja kuivaa se sisältä keittiöpaperilla. Työnnä yrtit linnun sisään ja mausta sekä ulko- että sisäpuolelta suolalla ja pippurilla. Kiedo kinkkua lintujen ympärille ja sido lintu käyttämällä lankaa.

Ruskista linnut voissa padassa yhdessä sipulin, katajanmarjojen ja porkkanan kanssa. Lisää olut ja kanaliemi tai vesi ja paahda lintuja varovaisesti uunissa kohtuullisella lämmöllä 15–20 minuutin ajan.

Ota linnut pois uunista ja anna levätä noin 10 minuuttia. Kaada paistinliemi tai kastike kulhoon. Irrota rintapalat ja koipi/reisipalat ja pidä ne lämpiminä. Paloittele muu osa lintua pieniksi paloiksi. Kaada paloiteltu linnun liha takaisin pannulle ja ruskista niitä kevyesti. Liekitä lopuksi akvaviitilla.

Lisää pannuun kastike ja kerma ja keitä 15–20 minuuttia. Lisää linnun rintapalat ja koipi/reisipalat pannuun ja anna niiden myös kiehua, jotta lihasta tulee varmasti mureaa. Siivilöi kastike uuteen kattilaan, lisää hieman kylmää voita ja mausta suolalla, pippurilla ja viinietikalla. Lisää kastikkeeseen lopuksi marjasekoitus ja lämmitä kastike.

Tarjoa linnun kanssa risottomaista ohraa.

Skjåkin ohraa

Resepti: Claus Mayer

Lisää aiheesta:

17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeriViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri