Paahdettua kuhaa, punajuurimuhennosta ja porkkanakastiketta 5.2.2000

toim.Sari-Leena Heilanen

Paahdettua kuhaa, punajuurimuhennosta ja porkkanakastiketta


4 kpl kuhafileetä ruodottomana
öljyä ja merisuolaa

punajuurimuhennos:

600 g Rosamunda perunaa
200 g tuoretta punajuurta
50 g voita
pala inkivääriä
suolaa ja rouhittua pippuria

porkkanakastike:


1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä
4 dl kanalientä tai laimennettua kanafondia
tuoretta timjamia
4 dl porkkanamehua esim. biotta

suuruste:


1 tl maizenaa ja 1 rkl vettä
50 g voita
suolaa ja valkopippuria
öljyäKypsennä perunat ja punajuuret kuorineen keittämällä. Kuori ja soseuta perunat ja punajuuret keittämisen jälkeen.
Raasta pala inkivääriä. Lisää sekaan voi ja raastettu inkivääri. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla. Tarkista maku. Anna seoksen olla kattilassa, jotta se pysyy lämpimänä ennen tarjolle asettelua.
Kuullota kattilassa tilkassa öljyä sipuli ja valkosipulit. Kaada kattilaan valkoviini ja kanaliemi, anna kiehua hiljalleen. Lisää timjami ja porkkanamehu anna kiehua kasaan noin 5 min. Siivilöi kastike huolellisesti.
Suurusta kastike veteen sekoitetulla maizenalla ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Vatkaa käsin voi kastikkeeseen (älä käytä sauvasekoitinta). Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä kastike lämpimänä kattilassa.
Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä sekä merisuolaa. Paista kala nahkapuolelta rapeaksi. Parhaan tuloksen saat, kun käytät kattilaa painona kalaa paistettaessa. Kokoa annokset lautasille.

Lue myös:

    Uusimmat