Ovatko tässä vuoden viimeiset lämpimät päivät? Etelässä pian jopa +20 astetta – katso 102 paikkakunnan supersää!

Sää lämpenee alkuviikosta, mutta meteorologi ei lupaa intiaanikesää –"Kyllä siellä parikymppiäkin vilahtaa" 2:36
Katso video: Sää lämpenee alkuviikosta, mutta meteorologi ei lupaa intiaanikesää – "Kyllä siellä parikymppiäkin vilahtaa"

Tällä viikolla säässä on näkyvissä lämpöaalto, kertoo MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Hallaa oli viikonloppuna monin paikoin lähes koko maassa. Lauantain vastaisena yönä Lapin Sallassa alin lämpötila oli -4,7 astetta. Mutta nyt hetkeksi pakkasyöt jäävät tauolle, Rintaniemi kertoo.

Alkavalla viikolla Suomeen virtaa lännestä lämpimämpää ilmaa. Maanantain ylimmät lämpötilat nousevat 15–16 asteen vaiheille. Sateita ei juurikaan esiinny, Pohjois-Lappia lukuun ottamatta.

Ensi yö on viikonloppuöitä lämpimämpi. Tiistaina osassa maata on luvassa sateita, mutta myös lämpöä. 

– Päivän edetessä sateen mahdollisuus kasvaa maan keski- ja pohjoisosassa, mutta ainakin Jyväskylän eteläinen Suomi jää poutaiseksi ja lämpötila nousee 15–16 asteeseen, Rintaniemi kertoo.

Täällä voidaan mennä yli 20 asteen

Keskiviikkona ja torstaina voi rikkoutua jopa 20 astetta etelässä.

– Varsinkin länsirannikolla Föhn-tuuli voi nostaa lämpötilat keskiviikkona 20 asteen paikkeille. Jos se ei keskiviikkona tapahdu, torstaina on toinen tilaisuus lounaisessa Suomessa lämpötilojen nousuun, ja vielä Uudellamaallakin majailee lämpöistä ilmaa, joka voi nostaa lukemat jopa 20 asteeseen, Rintaniemi kertoo.

Muualla maassa lämpötilat pysyvät odotettua alempina runsaan pilvisyyden ja sateiden vuoksi.

Perjantai on viikon aurinkoisin ja poutaisin päivä, mutta lämpötilat jäävät Pohjois-Suomessa 9–13 asteeseen ja etelässä 14–16 asteeseen.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Lue myös:

    Uusimmat