Outo tutkimus kehottaa: Syö lempiherkkuasi niin paljon kuin jaksat!

Uuden tutkimuksen mukaan ahmiminen saattaa loppujen lopuksi ehkäistä herkuttelua. Testaisitko tätä metodia?

Stanfordin ja Carnegie Mellonin yliopistojen yhteistyössä tekemä tutkimus on keksinyt yllättävän – eikä ehkä kovin terveellisen – tavan hillitä mielitekojaan. Tutkimus kehottaa sinua syömään suosikkiherkkuasi niin paljon, että olet niin kyllästynyt siihen, ettet pidä siitä enää.

Tutkijat jakoivat 43 suklaata rakastavaa opiskelijaa kahteen ryhmään. He antoivat ensimmäisen ryhmän jokaiselle jäsenelle yhden maitosuklaatryffelin syötäväksi ja toisen ryhmän jokaiselle jäsenelle neljä maitosuklaatryffeliä.

Kun karkit oli syöty, ryhmien jäseniltä kysyttiin, kuinka paljon he suklaaherkuistaan pitivät. He, jotka söivät vain yhden suklaan, ilmoittivat pitävän herkuista enemmän kuin ne, jotka olivat syöneet neljä tryffeliä.

Yllättävää kyllä, neljän karkin ryhmän jäsenet halusivat vähemmän suklaata myöhemminkin, vaikka kumpikin ryhmä piti alunperin siitä yhtä paljon.

Jos kuitenkin haluat terveellisemmän lähestymistavan herkuista kieltäytymiseen, kokeile salaattia alkupalana. Hiljattaisen tutkimuksen mukaan salaatti asettaa sävyn terveellisemmälle aterialle ja pysyt luultavimmin itsellesi asettamissasi tavoitteissa.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja