Outo nettikampanja: "Paluu tulevaisuuteen -leijulauta markkinoille"

Verkossa liikkuu parhaillaan hyvin erikoinen mainoskampanja. Kampanjassa väitetään, että markkinoille olisi tulossa pian Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tuttu leijuva skeittilauta.

Heti alkuun on kuitenkin syytä todeta, että väite ei ole totta. Kiinnostavan aiheesta tekee se, että huolellisesti suunniteltu kampanja on lähtenyt vahvasti leviämään verkossa ja sitä mm. ruoditaan useilla merkittävillä teknologiasivustoille.

Tässä vaiheessa ei edes tiedetä, että mitä kyseisellä kampanjalla mainostetaan.

"Leijuvaa skeittilautaa" esittelevässä YouTube-videossa on käytetty erikoistehosteita ja lisäksi videolla esiintyy useita julkisuuden henkilöitä, kuten skeittailija Tony Hawk, näyttelijä Christopher Lloyd (Paluu tulevaisuuteen -elokuvien Doc.), sekä Moby.

Videolla vakuutetaan, että teknologia on nyt tullut siihen pisteeseen, että leijuva "HUVr board" -on todellisuutta. Lisäksi videolla jopa väitetään, että siinä esitetty kuvamateriaali on täysin aitoa.

Kampanjaa varten on luotu myös Huvrtech.com -sivusto, jolla väitetään projektin alkaneen MIT-yliopistossa vuonna 2010.

Teknologiasivusto Slash Gear toteaa, että selvän efektikikkailun lisäksi videolla todettu yksi lause paljastaa selvästi huijauksen. Siinä todetaan, että "leijuva lauta sisältää enemmän teknologiaa, kuin avaruuteen vuonna 2010 lähetetyt satelliitit". 

Teknologiasivustoilla pohditaan, että kampanja voi viitata esimerkiksi siihen, että teattereihin olisi tulossa neljäs osa Back to the Future -elokuvasarjaan. Toinen mahdollisuus on, että kampanjan avulla mainostetaan jotakin aiheeseen liittyvää peliä.

Kyse saattaa olla myös esimerkiksi jonkun televisio-ohjelman pilasta.

Tosiasia on kuitenkin, että painovoimaa uhmaavaa skeittilautaa joudutaan vielä odottamaan tovi jos toinenkin.

 

Lue myös:

    Uusimmat