Mainos

Oulun Stockmann sulki ovensa – “Tietyn aikakauden loppu”

Oulun Stockmannilla vallitsi tänään haikea, mutta lämminhenkinen tunnelma. Stockmann-konsernin pohjoisin tavaratalo sulki ovensa viimeisen kerran.

Kymmenen minuuttia ennen tavaratalon sulkeutumista kosmetiikkaosaston myyjä Emma Alaoravainen kävelee viimeisen kerran hänen työpisteelleen. Hän kertoo MTV Uutisille, että tunnelma ja mieli ovat olleet haikeat.

– Kädet tärisee, kohti uutta alkua. Tämä on tietyn aikakauden loppu, Alaoravainen tiivistää, seistessään viimeistä kertaa kassan takana.

Muutama asiakas on myös tullut seuraamaan Oulun Stockmannin viimeisiä hetkiä. Oululainen Juho Keskinen kertoo, että hän tuli varta vasten katsomaan sulkeutumista.

– Tunnelma on aika tyhjä, täällä ei oikein mitään myytävää enää ole. Hyllyt ovat tyhjät ja osastoja on suljettu. Aika jännältä ja oikeastaan epätodelliselta tuntuu nyt.

– Miten kaupunki alkaa tästä kehittymään, iso tavaratalo kuitenkin lähtee keskustasta, Keskinen pohtii.

Monet työntekijät jatkaneet elämää

Oulun Stockmannin tavaratalon johtajan Pentti Korhonen kertoo, että Stockmann on ollut Oulussa yli 15 vuotta. Monet työntekijät ovat olleet töissä koko tämän ajan tavaratalossa.

– Onhan tämä ollut tänään henkilöstön osalta hyvinkin haikeaa. Monet asiakkaat ovat käyneet tänään kiittämässä.

Korhonen arvioi, että noin puolet  Stockmannin 250 työntekijästä ovat työllistyneet uudelleen kaksi vuotta sitten tulleen lopettamispäätöksen jälkeen.

– Kymmeniä on, jotka ovat aikanaan päättäneet, että ovat loppuun saakka täällä ja sitten alkavat katselemaan töitä. Pyöreästi voin sanoa, että jos meillä on ollut aikanaan 250 ihmistä tavaratalossa töissä, niin kyllä reilusti yli puolet on työllistynyt tai jatkanut opintoja.

Stockmannin lähtö on myös Oululle iso paikka, uskoo Korhonen.

– Mun mielestä tämä on aika merkittävä tekijä matkailumielessä. Stokka on tietynlainen lippulaiva tavaratalobisneksessä ja täältä nyt sitten häipyy. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.