Mainos

Oulun ammuskelun motiivi yhä epäselvä - kaikki yllättyivät laukauksista

Poliisi on saanut päätökseen Oulun Kaukovainion ampumapaikalla tehdyn teknisen tutkinnan. Tutkinta on jatkunut pizzeriassa ampumishetkellä olleiden henkilöiden puhutteluilla ja kuulusteluilla. Tapahtumien kulku on varmistumassa hyvin samankaltaiseksi kuin heti alussa oli tiedossa.

Ampuja vietti iltaa ostoskeskuksessa sijaitsevassa Holovi Pubissa yhdessä kolmen muun henkilön kanssa. Sen jälkeen ampuja meni normaalisti asiakkaaksi pizzeria Monacoon, missä hän tilasi pizzan.

Kaikkien paikallaolleiden yllätykseksi mies ryhtyi ampumaan mukanaan olleella 9 mm pistoolilla. Hän ampui ainakin 6 laukausta, ampuen lopuksi itseään.

Ammuskelussa sai surmansa 21-vuotias marokkolaistaustainen mies, joka kuoli tapahtumapaikalle välittömästi. Lisäksi hänen 42-vuotias setänsä sai luodin ylävartaloonsa.

Poliisin mukaan ensimmäinen partio oli paikalla reilun kahden minuutin kuluttua hälytyksestä. Tapahtumat olivat tuolloin jo ohi ja uhri oli menehtynyt saamiinsa vammoihin. Haavoittunut henkilö on toipumassa saamistaan vakavista vammoista ja hänet on puhutettu asiaan.

Miksi?

Teon motiivi ei ole edelleenkään tiedossa. Ammuskelusta pelastuneiden mukaan pizzeriassa ei ole ollut mitään riitaa tai sanaharkkaa vaan ammuskelu on tullut kaikille yllätyksenä. Tapahtuma oli yllätys myös ampujan seurassa aikaisemmin olleille henkilöille, jotka eivät liity tapahtumaan.

Ampujalla on vahva väkivaltatausta. Hän on ollut epäiltynä myös huumausainerikoksista. Hänet on tuomittu vuonna 2006 tapahtuneesta henkirikoksesta. Tästä teosta tuomitusta vankeusrangaistuksesta hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen lokakuussa 2009.

Tapahtumien kulku sinällään on selvillä. Asian tutkinta tullaan päättämään poliisin päätöksellä kevään aikana tehtävissä olevien selvitysten valmistuttua. Asia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.