Oulu tavoittelee taas Maailman älykkäin yhteisö -titteliä

Rohkeuden puutteesta ja vaatimattomuudesta ei ainakaan Oulua voi syyttää. Oulun kaupunki tavoittelee jo toista kertaa Maailman älykkäimmän yhteisön titteliä.

Top seitsemään Oulu onkin jo päässyt, ja hiljattain John Jung ICF:stä eli Intelligent Community Forumista kävi arvioimassa Oulua.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet, olemmehan jo seitsemän parhaan joukossa. Me suomalaiset olemme olleet vähän liian vaatimattomia varsinkin myynnissä ja markkinoinnissa. Kyllä tästä tittelistä olisi varmasti markkina- ja mainonta-apua niin Oululle kuin koko Suomellekin, sanoo asiakkuuspäällikkö Janne Mustonen BusinessOulusta.

Oulua pidetään Nokia-kaupunkina ja kaikki tietävät, että it-ala tai ict-ala ovat kaupungissa alan huippua. Moni ei kuitenkaan tiedä osaamisen oikeaa laajuutta.

– Maailman matkapuhelinliikenteestä peräti 60 prosenttia menee oululaisen osaamisen kautta eli täällä on suunniteltu tukiasemia ja roming-systeemejä. Eli se, miten puhelu ohjautuu tukiasemalta oikeaan osoitteeseen on oululaista osaamista. Suurin osa patenteista, jotta matkapuhelimia voidaan kehittää on oululaista alkuperää. Osaaminen alkoi jo aikanaan Oulun yliopistosta, joten se on täällä ollut ja täällä syntynyt, vakuuttaa Janne Mustonen.

Pieni kankkunen vain vaivaa

Oulussa uskotaan, että kun positiivinen kierre saadaan aikaiseksi, niin syntyy paljon onnistumisia.

– Ict-alalla on nyt 30-vuotisen juhlan ensimmäinen pieni kankkunen ja nyt on vain mietittävä miten osaaminen hyödynnetään uudeksi liiketoiminnaksi, sanoo Mustonen MTV3:n haastattelussa.

Samoilla linjoilla on myös esimerkiksi Spinfy-yrityksen toimitusjohtaja, entinen nokialainen Kimmo Alaniska. Hänen yrityksensä tekee mm. muumisovelluksia iPadiin.

– Ouluhan on mahtava paikka yrittää ja kiva paikka asua ja täällä on maailman johtavaa osaamista teknologioista ja mobiliteetistä. Yrityksiä on paljon ja meistä on hyötyä toisillemme, sanoo Alaniska.

Oulussa toimii yli 600 korkean teknologian yritystä, joista kolmasosa myös kansainvälisillä markkinoilla. Ala työllistää jo tällä hetkellä noin 15 000 ammattilaista ja yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 4 miljardia euroa.

Maailman älykkäimmän yhteisön tittelin voittaja julkistetaan 7. kesäkuuta New Yorkissa. Siihen asti Oulu saa jännittää.

Lue myös:

    Uusimmat