Oudot oireet paljastivat yhdysvaltalaisjuontajan aivokasvaimen – äiti sairastaa aivosyöpää

Maria Menounos puhuu tuoreessa artikkelissa avoimesti sairaudestaan.

Yhdysvaltalainen juontaja ja näyttelijä Maria Menounos kertoo People-lehdelle alkaneensa oireilla talvella ja saaneensa pian aivokasvain-diagnoosin.

Menounosin äidillä oli puolestaan diagnosoitu jo aiemmin aivosyöpä. Nainen kertoo, että hänen kasvaimensa on nyt leikattu pois, ja lääkärit ovat toiveikkaita paranemisen suhteen.

Yhdysvaltalaisilla TV- ja radiokanavilla juontava Menounos sanoo oireiden alkaneen helmikuussa.

– Minua pyörrytti kuvauksissa, ja olin saanut toistuvia päänsärkykohtauksia. Puheeni alkoi sammaltaa ja prompterin lukeminen oli vaikeaa, Menounos kuvailee People-lehdelle.

Magneettikuvaus paljasti, että tv-tähdellä oli golfpallon kokoinen kasvain, joka painoi hänen kasvohermojaan.

– En itkenyt, vaan itse asiassa aloin nauraa. Oli niin surrealistista ja uskomatonta, että äidilläni on aivokasvain ja nyt sellainen oli minullakin.

Menounos varasi ajan äitinsä neurokirurgille, joka määräsi leikkauksen kesäkuun 8. päiväksi, jolloin Menounos täytti 39 vuotta.

– Lääkäri sanoi olevansa 98 prosentin varma, että kasvain on hyvälaatuinen, mutta ei voinut sanoa varmaksi ennen kuin pääsisi siihen käsiksi.

Leikkaus kesti seitsemän tuntia

Seitsemän tuntia kestäneessä leikkauksessa hyvälaatuiseksi osoittautuneesta kasvaimesta poistettiin 99,9 prosenttia.

– Lääkärin mukaan on noin kuuden prosentin mahdollisuus, että kasvain palaa vielä. Tuosta prosenttimäärästä en kuitenkaan paljon stressaa.

Menounos kertoo kotiutuneensa kuuden päivän sairaalassa olon jälkeen ja viettävänsä paljon aikaa Litsa-äitinsä kanssa. Äidin viimeisimmät magneettikuvat ovat osoittaneet, että hänen syöpänsä on vakaassa tilassa, eli se ei ole levinnyt enempää.

Menounos kertoo tukeutuvansa kihlattuunsa Keven Undergaroon, jonka kanssa hän kihlautui viime vuonna 19 vuoden seurustelun jälkeen.

– En oikein pysy tasapainossa vielä, mutta kun pidän Kevenistä kiinni, pysyn pystyssä. Kasvoni ovat yhä tunnottomat. Paranemisessa kestää ainakin kuukausi, mutta vahvistun päivä päivältä, Menounos sanoo.

Hän sanoo kokemuksen olleen omalla tavallaan siunaus, joka on lähentänyt perhettä entisestään, ja saanut hänet arvioimaan elämäänsä uudelleen.

– Olen sanonut ihmisille, että mikä siinä on, että jos automme pitää outoa ääntä, viemme sen heti korjaamolle, mutta jos kroppamme tekee samoin, emme välitä. Olen todella onnekas että menin ajoissa lääkärille, Menounos sanoo.

Kreikkalaistaustainen Menounos on monipuolinen esiintyjä, joka on muun muassa osallistunut Yhdysvaltain Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Hän oli myös juontamassa Euroviisuja Ateenassa vuonna 2006, jolloin Suomen Lordi voitti viisut. Lisäksi hän on näytellyt elokuvassa Fantastic Four.

Lue myös:

    Uusimmat