Otto Virtanen nousi kuilun partaalta voittoon Australian avoimissa: "Ensimmäinen kierros on aina vaikein"

Suomalainen tennislupaus Otto Virtanen eteni vaikeuksien jälkeen toiselle kierrokselle Australian avointen poikien turnauksessa. 

Otto Virtanen on edennyt jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta tenniksen Australian avointen poikien kaksinpelissä. Virtanen ei päässyt avausottelussaan Melbournessa helpolla, mutta voitti lopulta Australian Stefan Storchin kolmannen erän katkaisupelin kautta 6–1, 6–7 (6–8), 7–6 (10–6).

Erittäin lupaavana pidetty 17-vuotias Virtanen on sijoitettu turnauksessa kolmanneksi, Storch pääsi turnaukseen villillä kortilla.

Vietyään avauserän näytöstyyliin Virtanen hävisi tasaisen toisen erän katkaisupelissä. Hänellä oli toisessa erässä ottelupallojakin, jotka Storch selvitti.

– Kun minulla oli matsipallo, totta kai mietin että olisi hyvä voitto, hyvä peli tällaisissa olosuhteissa. Siitä se oma peli vähän levähti. Vastustaja pelasi tosi aggressiivisesti ja hyvin ja järkevästi. Siitä tuli vähän painetta itselle. Katsomossa oli niin paljon australialaisia, sillä oli pieni etu, mutta oli hieno pelata, Virtanen kertoi STT:lle.

LUE MYÖS: Voittojen makuun Australian avoimissa päässyt Henri Kontinen: Kukaan ei halua pelata meitä vastaan

Kolmannen erän alkuun Storch onnistui heti murtamaan Virtasen syötön ja pääsi 5–4-tilanteessa lähelle ottelun voittoa, sillä hänellä oli kaksi ottelupalloa.

– Siinä vaiheessa ei ollut ehkä parhaat fiilikset, mutta oli luottoa edelleen, koska tiesi että kaveri ei pysty ehkä syöttämään täysillä, koska oli pienet krampit jaloissa.
Virtanen kuitenkin selvitti Storchin ottelupallot ja ylsi lopulta murtoon, jonka turvin ratkaisu eteni katkaisupeliin.

Katkaisupelissä Virtanen otti heti komennon ja eteni 5–1-johtoon. Storch nousi vielä kahden pisteen päähän, mutta Virtanen voitti katkaisupelin lopulta 10–6 ja nappasi jatkopaikan.

Ottelu kesti kaksi tuntia ja 46 minuuttia, mutta Virtasella ei ollut pieniä jalkavaivoja lukuun ottamatta suurempia ongelmia. Melbournea alkuviikon ajan paahtanut hellekin oli jo hieman laantunut lauantaiksi.

– Nyt oli 24 astetta, joten se ei ollut niin paha. Oli kuitenkin kosteaa, joten hikoilin paljon, mutta sellaista on Australiassa.

Virtanen kohtaa toisella kierroksella ruotsalaisen Gustaf Strömin.

– Minulle ensimmäinen kierros on aina vaikein. Toisella kierroksella vastustaja on ehkä kovempi, mutta olosuhteet eivät enää ole niin vaikeat. Olen tyytyväinen, Virtanen tuumi.

Virtanen pelaa Australian avoimissa ensimmäistä kertaa. Hän voitti joulukuun alussa juniorien epävirallisena MM-turnauksena pidetyn Orange Bowlin Floridassa.

Alla olevalla videolla Tulosruudun tennisraportti perjantailta. 


Lue myös:

    Uusimmat