Voittojen makuun Australian avoimissa päässyt Henri Kontinen: Kukaan ei halua pelata meitä vastaan

Suomalaistenniksen nelinpeliässä Henri Kontinen sai loikoilla perjantaipäivänä useamman tunnin ajan, kun sadekuurot haittasivat päivän ensimmäisten otteluiden alkamista Australian avoimessa tennisturnauksessa.

Ammattimies Kontinen osasi kuitenkin ottaa viivytyksestä kaiken hyödyn irti.

– Makasin sängyllä ja katsoin NHL:ää, Bostonin peliä. Tuohon aikaan pyöri paljon pelejä. Valmistauduin myös juomalla melko paljon kahvia ja rentoutumalla, Kontinen jutteli voittoisan ottelun jälkeen.

Kontinen ja australialaispari John Peers marssivat odotuksen päätteeksi kolmannelle kierrokselle selvällä 6–3, 6–4-voitolla brittiveljeksistä Ken ja Neal Skupskista. Ottelu viivästyi lopulta muutamalla tunnilla.

– Tietysti lähtökohta on vähän haastavampi kaikille, kun jouduimme odottamaan. Kun keli selkeni, piti latautua nopeasti.

– Saimme otteluun hyvän alun, kun saimme murron heti alkuun. Kokonaisuutena pelasimme ihan hyvän pelin. Meni paremmin kuin ensimmäinen, ja toivottavasti seuraava menee vielä paremmin, Kontinen paalutti.

"Muut parit tietävät tasomme"

Kaksi vuotta sitten Kontinen ja Peers juhlivat suomalaisittain historiallista nelinpelin grand slam -voittoa Australiassa, mutta viime vuonna tandemin peli ei kulkenut. Entinen maailman ykköspari voitti vain kolme turnausta, ja grand slameissa leikki loppui jo alkukierroksilla.

Tämäkin vuosi alkoi vielä avauskierroksen tappiolla Brisbanessa, mutta Melbournen arvoturnaukseen 12:nneksi sijoitettu duo on syttymässä.

– Rankingin puolesta tilanne on nyt erilainen kuin vuosi sitten. Olen kuitenkin melko varma, että muut parit tietävät edelleen, mikä meidän paras tasomme on. En usko, että kukaan haluaa pelata meitä vastaan – varsinkaan, kun olemme saaneet alle pari voittoa, luottavainen Kontinen puhkui.

Kolmannella kierroksella Kontinen ja Peers kohtaavat joko yhdysvaltalaiset Steve Johnsonin ja Denis Kudlan tai Moldovan Radu Albotin ja Tunisian Malek Jazirin

Lue myös:

    Uusimmat