Onko tämä painajaismainen enne Ott Tänakille? MM-rallikuskin farssikisa katkesi kahdesti – "Emme tiedä miksi"

Kallis virhe! M-Sportin Pierre-Louis Loubet romuttaa autonsa juuri ennen erikoiskokeen maalia.

Ott Tänak sai osansa M-Sportin ohjaustehostinongelmista MM-rallin avauskisassa Monte Carlossa, mutta tiimikaveri Pierre-Louis Loubet'n viikonloppu oli vielä toista maata. 

Uransa ensimmäiseen täyteen WRC-kauteen startannut Loubet, 25, koki kovia Monte Carlon asvalttiteillä. 

Loubet'n viikonloppu lähti luisuun perjantaina, kun Ford-autosta petti ohjaustehostin. Tämän jälkeen hän väänsi rattia hartiavoimin useamman erikoiskokeen ajan. Eroa kärkeen tuli minuuttikaupalla. 

Lauantaina ranskalainen mokasi itse, kun hn kolautti autonsa sillankaiteeseen päivän avaus-ek:n lopussa. Peli oli sen päivän osalta selvä.

Sunnuntaina hän palasi tielle ja ajoi ensimmäisen erikoiskokeen ilman toimivaa käsijarrua. Kisa katkesi kuitenkin toistamiseen kaksi pätkää ennen maalia. 

Syinä tähän olivat vika auton vesipumpussa sekä ongelma polttoaineen kanssa. Loubet ja kartturi Nicolas Gilsoul eivät ehtineet ajoissa 17. erikoiskokeen starttiin. 

– Vesipumpun putki meni rikki. Emme tiedä miten tai miksi, mutta se oli todella huonoa tuuria, Loubet selvitti Dirtfishin mukaan. 

– Meillä oli potentiaalia olla todella nopeita tänä viikonloppuna. 

Juttu jatkuu videon alla. 

1:33
MM-rallikuskin ohjaustehostin hajosi, luisui ajolinjoilta mutkissa – "Siinä tarvitsisi vähän mämmiä ja ruisleipää!"

M-Sportin tekniset ongelmat, joista myös Tänak sai osansa, eivät lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Malcolm Wilsonin omistama talli naarasi kuskimarkkinoilta ison kalan, kun maailmanmestari Tänak palasi tiimiin. 

– Jos Tänakin henki pettää tuossa hommassa, tulostaso tulee olemaan huono. Yhteistyö on lähtenyt liikkeelle niin väärällä jalalla kuin olla ja voi. Haasteiden merkkejä on ilmassa, C Moren asiantuntija Jari Ketomaa kommentoi. 

Ohjaustehostinongelmat ovat olleet Fordien helmasynti viime vuosina. 

– Kyllä Fordissa on ollut ohjaustehostimissa ja hydrauliikassa enemmän ongelmia kuin muilla. Se on vaan fakta, Ketomaa linjaa. 

2:59
M-Sportin rahantekokone yskii rallin MM-sarjassa pahasti – "Se on raaka fakta."

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja