Ott Tänak otti "järjettömän riskin" – Jari-Matti Latvalakin ihmetteli virolaistähden ratkaisua

Ott Tänakin varmistelu Monte Carlon MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella hämmästytti. Myös Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala hieman ihmetteli virolaistähden ratkaisua. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pääkuvan video: Kalle Rovanperä löi Ott Tänakin Power Stagella häikäisevällä vedolla – "Miten se pystyy tuohon?"

Tänak oli ennen kisan 17. erikoiskoetta tukevasti viidentenä, sillä neljänteen sijaan oli lähes minuutin ero ja taakse Toyotan Takamoto Katsutaan 31,1 sekuntia. 

M-Sportin tähtikuski päätti säästää renkaitaan kisan toiseksi viimeisellä pätkällä, ja teki sen lopulta niin hyvin, että Katsuta nousi hänestä vain sekunnin kymmenyksen päähän. 

– Järjetön riski, C Moren asiantuntija Jari Ketomaa linjasi rallistudiossa. 

Tänak siis asetti kaksi MM-pistettä vaaraan. Viidennestä sijasta saa 10 pistettä, kuudennesta 8. 

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala kommentoi Tänakin hidastelua hieman hämmästelevään sävyyn ennen Power Stagea. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Luulen, että hän hävisi enemmän, mitä hän oli itse ajatellut. Katsuta nousi siihen ihan kantaan kiinni, ja minä luulen, että se antaa "Takalle" tietynlaista piristystä. Olen satavarma, että hän yrittää. Latvala totesi MTV Urheilulle. 

Latvala kuitenkin kehui Tänakin kykyä nostaa vauhtiaan heti hitaammin vedetyn pätkän jälkeen. 

– Mutta ei se kestä pientä virhettä. Sitten se (johto) on mennyt, jos "Taka" tulee puhtaasti. 

Tänakille ei tullut päätöspätkällä virhettä, mutta Katsutalla oli ongelmia. Japanilainen koki rengasrikon, joten kovasti Power Stage -lisäpisteitä hakenut ja niitä lopulta neljä ottanut Tänak sai pitää viidennen sijansa varmasti. 

– Olimme erittäin tyhmiä edellisellä (17.) erikoiskokeella. Luin auton antamia merkkejä väärin, ja ajoimme aivan liian hitaasti, joten jouduimme puskemaan tällä viimeisellä pätkällä, Tänak totesi maalinhaastattelussa. 

– Puskin kovaa, mutta en kuitenkaan sano, että tämä oli loistava erikoiskoe, sillä auto aliohjasi paljon. Yritin parhaani. Kausi on pitkä, ja saimme nyt joitain pisteitä, joten startti vuoteen oli positiivinen, M-Sport-kuski summasi. 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat