Ott Tänak painii ison ongelman parissa – "Tästä tulee erittäin hankalaa"

5:57
Videolla kuvaa Kroatian MM-rallista.

Ott Tänak ei pystynyt haastamaan kärkikuljettajia sunnuntaina päättyneessä Kroatian MM-rallissa.

Edellisen osakilpailun Rovaniemellä voittanut Tänak joutui tyytymään neljänteen sijaan Zagrebin ympäristön asvalttibaanoilla. Thierry Neuville pystyi kamppailemaan Hyundai i20 WRC -autolla voitosta loppuun saakka, mutta virolainen ei päässyt yhtä kovaan vauhtiin tallikaverinsa kanssa.

Vaisu vauhti mietitytti Tänakia kisan jälkeen.

– Tänä vuonna asvalttiralleja on enemmän kalenterissa. On todella tärkeää, että löydämme jotain loppuvuotta varten. Muuten tästä tulee erittäin hankalaa, Tänak kertoi virolaiselle Delfi-sivustolle.

Tänakin mukaan auto pitää saada sopimaan paremmin hänen hanskaansa, jotta hän pystyy taistelemaan mestaruudesta. Virolaistähti on MM-sarjassa neljäntenä 21 pisteen päässä kärkikuljettaja Sebastien Ogierista.

– Katsotaan, mitä vaihtoehtoja meillä on. Auto tuntuu sopivan paremmin Thierrylle. Meillä muilla kuljettajilla on ongelmia, Tänak tunnusti.

Neuville sijoittui Kroatiassa lopulta kolmanneksi, mutta taipui vain 8,1 sekunnilla voiton napanneelle Ogierille. Belgialaistähti johti rallia avauspäivän jälkeen, mutta lauantaiaamun väärät rengasvalinnat pudottivat hänet takaa-ajajaksi.

– Yritimme parhaamme läpi viikonlopun ja ajoimme auton suorituskyvyn rajoilla. Emme missään vaiheessa luovuttaneet, MM-sarjassa toisena oleva Neuville sanoi.

– Viikonloppu oli kaikkiaan melkoista vuoristorataa. Jotkut pätkät menivät meiltä loistavasti, mutta meille tuli myös valtavia pettymyksiä. Meidän pitää analysoida, miksi tällaisia virheitä sattui ja miten voimme parantaa tulevaisuudessa, Neuville totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja