Otavan toimitusjohtaja Sara Mella irtisanoutui yllättäen

Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtaja Sara Mella on irtisanoutunut. Otavan vt. toimitusjohtajan tehtävät on ottanut välittömästi hoitaakseen Pasi Vainio. Tiedotuspäällikkö Liisa Riekin mukaan Mellan irtisanoutuminen viime perjantaina oli talossa täydellinen yllätys.

- Me emme tiedä mitään syytä irtisanoutumiseen. Ei ole ollut mitään riitaa, eikä mitään erikoista ole tapahtunut. Olemme aivan yllättyneitä, sillä meidänhän piti olla se rauhan tyyssija, Riekki sanoo, viitaten viime aikoina kuohuneeseen kustannusalaan.

Kirjaryhmän johtajan Antti Reenpään mukaan ne kaksi vuotta, jotka Sara Mella on ollut talossa, ovat menneet hyvin ja Mellan lähtö oli yllätys. Mella oli yli sataan vuoteen ensimmäinen toimitusjohtaja, joka ei kuulunut Reenpäiden sukuun.

Kauppatieteen maisteri Pasi Vainio, 50, on toiminut Otavassa vuodesta 1996. Vuodesta 2001 lähtien hän on ollut myynti- ja markkinointijohtaja vastaten myös viestinnästä, graafisesta suunnittelusta sekä verkko ja uudet liiketoimintamahdollisuudet-ryhmästä. Vainio tuli Otavaan Nokialta, jossa hän toimi liiketoimintavastaavana. Vainio on Like Kustannus Oy:n ja Suuri Suomalainen Kirjakerho Oy:n hallituksen jäsen.

Otava kertoo tiedotteessaan, että kustantamon taloudellinen tilanne on hyvä ja sen markkina-asema on pitkäjänteisen ja omalle linjalleen uskollisen työn johdosta vahvistunut usean vuoden ajan.

Vuoden 2009 kustannusohjelma on ollut poikkeuksellisen vahva, Otavan kirjat ja kirjailijat ovat olleet näyttävästi esillä ja herättäneet kiinnostusta. Kirjavuodesta on tulossa onnistunut, Otavasta vakuutetaan.

Sara Mella ei kommentoi lähtöään millään lailla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja