Ota oppia! 8 tapaa, jotka ovat yhteisiä siistin kodin omaaville

Keksitkö tekosyitä sille, miksei ystäväsi voi piipahtaa luonasi vessakäynnillä ennen elokuvan alkua? Kannattaisi kenties ottaa oppia niiltä ihmisiltä, joiden koti on aina siisti!

Jos poskesi helottavat punaisina häpeästä odottamattomien vieraiden saavuttua kotiisi, olisi ehkä syytä miettiä, voisiko sotkukodille tehdä jotain. Mieti, kuinka nautittavampaa elämäsi olisi, jos olisit yksi heistä käsittämättömän siisteistä ihmisistä, joiden kodit ovat valmiit vastaanottamaan vieraita 15 minuutin varoitusajalla.

Jotta voisit muuttua siistimmäksi ihmiseksi, vaatii se päivittäistä työtä ja valmistelua – muuten kotisi ei voi pysyä jatkuvasti liki täydellisessä tilassa.

Lue, mitkä tavat ja tottumukset kannattaa omaksua niiltä ihmisiltä, joiden koti on siisti päivästä toiseen.

1. Petaa sänky

Ennen kuin lähdet kotoasi aamulla – tai mieluiten jo ennen kuin poistut makuuhuoneesta – petaa sänkysi. Jos olet kiireessä, vedä edes päiväpeitto sängyn yli. Tämä luo makuuhuoneeseen järjestyksen tunteen.

2. Tyhjennä tiskikone aamuisin

Varaa aamuisin aikaa tiskikoneen tyhjentämiseen – tai tyhjennä se jo illalla. Tämä auttaa päivällisen jälkien korjaamisessa, kun voit laittaa astiat suoraan koneeseen. Näin vältät likaisten tiskin kerääntymisen lavuaariin.

3. Pese pyykkejä päivittäin

Kun peset vaatteita säännöllisesti, estät likaisten pyykkien kertymisen mahdottomaksi pinoksi – jos kaipaat lisämotivaatiota, niin huomioi, että näin toki estät myös puhtaiden alusvaatteiden loppumisen. Jos perheesi on iso, pyykin peseminen päivittäin voi olla hyvä idea, mutta yksin asuville pari säännöllistä päivää viikossa riittänee.

4. Käytä koreja järjestelemiseen

Jos kaikille tavaroille on paikka, on helppo pitää huusholli järjestyksessä. Levitä söpöjä koreja ympäri taloa kerätäksesi niihin pienet tavarat. Seinille laitettaville hyllyille saat aseteltua isommat tavarat.

5. Älä lykkää tehtäviä asioita

Jos saat postipaketin, avaa se heti ja hävitä pakkaus. Sama koskee kaikkea sotkua. Jos läikytät jotain, siivoa se heti. Pyydä lapsia korjaamaan legot lattialta heti leikin loputtua. Mitä pidempään odotat, sitä vaikeampi on saada siivottua.

6. Laita vaatteet kaappiin

Niin houkuttelevaa kuin onkin jättää vaatteet lattialle tai tuolille pitkän työpäivän jälkeen ja sujahtaa kotivaatteisiin, kotinsa siistinä pitävät ihmiset käyttävät pari minuuttia vaatteiden viikkaamiseen tai henkariin ripustamiseen. Tee sinäkin näin ja sekä vaatteesi että lattiasi näyttävät paremmalta.

7. Siivoa, kun sotket

Pystyt vähentämään sotkua huomattavasti, jos siivoat samalla, kun sotket. Jos huuhtelet leikkuulaudan pastan kiehuessa tai alat täyttämään tiskikonetta ruoan kypsentyessä, iso osa siivouksesta on hoidettu jo siinä vaiheessa, kun päivällinen on pöydässä.

8. Älä koskaan mene nukkumaan, jos keittiö on likainen

Vältä kiusausta kömpiä suoraan sänkyyn ison päivällisen jälkeen. Siisti keittiö suosiolla kuntoon: tiskaa kattilat ja paistinpannut ja pyyhi työtasot. Jos jätät siivouksen tekemättä, sotku tuntuu seuraavana päivänä entistä vaikeammalta siivota – puhumattakaan siitä, että myös haju on pahempi! Lisäksi siivouksen viivyttäminen tarkoittaa sitä, että joudut kenties aamulla tarttumaan toimeen sen sijaan, että saisit hyvän ja ripeän startin päivään.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat