Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ostitko raa'an avokadon? Näin kypsytät sen minuuteissa!

Julkaistu 09.12.2012 16:06(Päivitetty 12.11.2013 16:55)

Avokadot saattavat vaikuttaa kaupassa kypsiltä, mutta kotiin päästessäsi voitkin huomata sen olevan vielä täysin raaka. Saat avokadon kypsäksi kymmenessä minuutissa tällä yksinkertaisella konstilla.

Kypsän avokadon voi tunnistaa helposti painamalla sitä kevyesti sen suiposta päästä. Mikäli kuoren ja itse "lihan" väliin tuntuisi jäävän pieni tyhjä tila, on avokado tällöin kypsä. Joskus kypsän avokadon tunnistaminen kaupassa saattaa kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, ja ostoskoriin päätyy puolikypsiä tai raakoja hedelmiä.

Mikäli avokadonhimo on sitä luokkaa, ettei hedelmän kypsymistä kerta kaikkiaan malta odottaa, voi turvautua helppoon ja nopeaan niksiin. Kääri avokado tiiviisti tavalliseen alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Tempun salaisuus piilee avokadon vapauttamassa etyleenikaasussa, joka vauhdittaa sen kypsymistä. Etyleeniä vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämmön kanssa tekemisissä.

Voit saada avokadon kypsäksi yhdessä yössä myös asettamalla sen samaan paperipussiin banaanin kanssa. Molemmat hedelmät vapauttavat etyleenikaasua, jolloin kypsymisprosessi saa lisävauhtia.

Kokeile kotona suosittua avokadopastaa. Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla!

Juttua muokattu 12.11.2013: Oikea lämpötila pikakypsyttämiselle on 100 astetta, ei 200 astetta.

Lähde: gourmetguys.co.za

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Oletko tajunnut tehdä avokadolle näin? Äimistyttävä kikka!Tiesitkö? Näin verkkopussiavokadot eroavat ruokakauppojen irtona myytävistä avokadoistaAvokadosta paljastui uusi mahdollinen terveyshyötySaako avokadoja puristella kaupassa?Kaupan syöntikypsä avokado voi olla raaka – toimi näin, jos ostamasi hedelmä on "viallinen"Avokadoista löytyi merkittävä terveyshyöty: "Tämä on lupaavaa"
AvokadoLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Avokado
  • 22.6.17:29
    Ruoka

    Oletko tajunnut tehdä avokadolle näin? Äimistyttävä kikka!

  • 3.5.09:42
    Ruokakauppa

    Tiesitkö? Näin verkkopussiavokadot eroavat ruokakauppojen irtona myytävistä avokadoista

  • 10.08.202417:28
    Hedelmät

    Avokadosta paljastui uusi mahdollinen terveyshyöty

  • 13.08.202317:27
    Ruokakauppa

    Saako avokadoja puristella kaupassa?

  • 13.08.202309:43
    Ruokakauppa

    Kaupan syöntikypsä avokado voi olla raaka – toimi näin, jos ostamasi hedelmä on "viallinen"