Ostitko raa'an avokadon? Näin kypsytät sen minuuteissa!

Avokadot saattavat vaikuttaa kaupassa kypsiltä, mutta kotiin päästessäsi voitkin huomata sen olevan vielä täysin raaka. Saat avokadon kypsäksi kymmenessä minuutissa tällä yksinkertaisella konstilla.

Kypsän avokadon voi tunnistaa helposti painamalla sitä kevyesti sen suiposta päästä. Mikäli kuoren ja itse "lihan" väliin tuntuisi jäävän pieni tyhjä tila, on avokado tällöin kypsä. Joskus kypsän avokadon tunnistaminen kaupassa saattaa kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, ja ostoskoriin päätyy puolikypsiä tai raakoja hedelmiä.

Mikäli avokadonhimo on sitä luokkaa, ettei hedelmän kypsymistä kerta kaikkiaan malta odottaa, voi turvautua helppoon ja nopeaan niksiin. Kääri avokado tiiviisti tavalliseen alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Tempun salaisuus piilee avokadon vapauttamassa etyleenikaasussa, joka vauhdittaa sen kypsymistä. Etyleeniä vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämmön kanssa tekemisissä.

Voit saada avokadon kypsäksi yhdessä yössä myös asettamalla sen samaan paperipussiin banaanin kanssa. Molemmat hedelmät vapauttavat etyleenikaasua, jolloin kypsymisprosessi saa lisävauhtia.

Kokeile kotona suosittua avokadopastaa. Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla!

Juttua muokattu 12.11.2013: Oikea lämpötila pikakypsyttämiselle on 100 astetta, ei 200 astetta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja