Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ostitko raa'an avokadon? Näin kypsytät sen minuuteissa!

Julkaistu 09.12.2012 16:06(Päivitetty 12.11.2013 16:55)

Avokadot saattavat vaikuttaa kaupassa kypsiltä, mutta kotiin päästessäsi voitkin huomata sen olevan vielä täysin raaka. Saat avokadon kypsäksi kymmenessä minuutissa tällä yksinkertaisella konstilla.

Kypsän avokadon voi tunnistaa helposti painamalla sitä kevyesti sen suiposta päästä. Mikäli kuoren ja itse "lihan" väliin tuntuisi jäävän pieni tyhjä tila, on avokado tällöin kypsä. Joskus kypsän avokadon tunnistaminen kaupassa saattaa kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, ja ostoskoriin päätyy puolikypsiä tai raakoja hedelmiä.

Mikäli avokadonhimo on sitä luokkaa, ettei hedelmän kypsymistä kerta kaikkiaan malta odottaa, voi turvautua helppoon ja nopeaan niksiin. Kääri avokado tiiviisti tavalliseen alumiinifolioon ja aseta se noin 100-asteiseen uuniin 10–15 minuutiksi, ja hedelmä on syöntivalmis! Tempun salaisuus piilee avokadon vapauttamassa etyleenikaasussa, joka vauhdittaa sen kypsymistä. Etyleeniä vapautuu nopeammin, kun hedelmä on lämmön kanssa tekemisissä.

Voit saada avokadon kypsäksi yhdessä yössä myös asettamalla sen samaan paperipussiin banaanin kanssa. Molemmat hedelmät vapauttavat etyleenikaasua, jolloin kypsymisprosessi saa lisävauhtia.

Kokeile kotona suosittua avokadopastaa. Resepti aukeaa isommaksi klikkaamalla!

Juttua muokattu 12.11.2013: Oikea lämpötila pikakypsyttämiselle on 100 astetta, ei 200 astetta.

Lähde: gourmetguys.co.za

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviNäin saat kivikovan avokadon käyttövalmiiksi vain viidessä minuutissaOletko tajunnut tehdä avokadolle näin? Äimistyttävä kikka!Tiesitkö? Näin verkkopussiavokadot eroavat ruokakauppojen irtona myytävistä avokadoistaAvokadosta paljastui uusi mahdollinen terveyshyötySaako avokadoja puristella kaupassa?
AvokadoLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Avokado
  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 29.11.14:45
    Ruokaniksit

    Näin saat kivikovan avokadon käyttövalmiiksi vain viidessä minuutissa

  • 22.6.17:29
    Ruoka

    Oletko tajunnut tehdä avokadolle näin? Äimistyttävä kikka!

  • 3.5.09:42
    Ruokakauppa

    Tiesitkö? Näin verkkopussiavokadot eroavat ruokakauppojen irtona myytävistä avokadoista

  • 10.08.202417:28
    Hedelmät

    Avokadosta paljastui uusi mahdollinen terveyshyöty