Oscareita havittelevan American Sniperin takana hirvittävä tragedia

Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper -elokuva perustuu traagiseen tositarinaan.

Clint Eastwoodin ohjaama American Sniper on vahvasti edustettuna helmikuun Oscar-gaalassa. Elokuva on ehdolla parhaaksi elokuvaksi sekä parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta, leikkauksesta, äänileikkauksesta ja äänisuunnittelusta. Pääosan esittäjä Bradley Cooper on lisäksi ehdolla parhaaksi miesnäyttelijäksi.

Ehdokkuuksia kahminut elokuva perustuu kuitenkin surulliseen tositarinaan.

Elokuva kertoo amerikkalaisesta tarkka-ampujasta Chris Kylestä, joka taisteli Irakissa neljällä komennuksella. Armeijan historian tappavimmaksi tarkka-ampujaksi tituleerattu mies palkittiin urastaan useilla mitaleilla.

Palattuaan sodasta vuonna 2009 Kyle keskittyi työskentelemään muiden sodasta palanneiden auttamiseksi. 

Traaginen tarina sai karmean päätöksen helmikuussa 2013, kun Kyle oli naapurinsa kanssa vienyt 25-vuotiaan sodasta palanneen Eddie Ray Routhin ampumaradalle tarkoituksenaan auttaa tätä.

Radalla Routh kuitenkin ampui yllättäen sekä Kylen että hänen naapurinsa ja pakeni paikalta. Poliisi sai miehen kuitenkin pian kiinni. Routhin on myöhemmin uutisoitu päässeen mielisairaalasta vasta ampumista edeltäneellä viikolla ja kärsineen sodan aiheuttamasta traumaperäisestä stressihäiriöstä. 

Elokuva sai nimensä Kylen samannimisestä omaelämäkerrasta.

Lue myös:

    Uusimmat