Oscareissa hurmanneella turistilla hurja rikostausta – vapautui vankilasta kolme päivää ennen gaalaa

Elokuvamaailman arvostetut Oscar-palkinnot jaettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Illan isäntänä toimi juontaja Jimmy Kimmel.

Jimmy Kimmel yllätti gaalayleisön tuomalla teatteriin turisteja, jotka olivat osallistuneet kiertoajelulle Hollywoodissa. Turistit luulivat menevänsä katsomaan Oscar-gaalasta kertovaa näyttelyä.

Kimmel saattoi häkeltyneen turistujoukon suoraan gaalan eturiviin, jossa istuivat muun muassa parhaasta naispääroolista palkittu Emma Stone ja ennätykselliset 20 Oscar-ehdokkuutta kerryttänyt Meryl Streep.

Turistijoukon etunenässä marssi ”Gary from Chicago”, eli Gary Alan Coe, joka nähtiin gaalassa kihlattunsa Vickyn kanssa. Gary hurmasi yleisön rennolla esiintymisellään ja mies antoi käsisuudelmat muun muassa Streepillä ja Nicole Kidmanille.

Vasta gaalan jälkeen kävi ilmi, että hurmaavalla Garylla on kaikkea muuta kuin ruusuiset taustat. Hän istui vankilassa peräti 20 vuotta ja vapautui vain kolme päivää ennen Oscar-gaalaa. Garyn vankilakierre alkoi jo 20-vuotiaana, kun hän joutui kiven sisään raiskauksen yrityksestä syytettynä vuonna 1978.

Rötöstelyt jatkuivat vuoteen 1997 saakka, kunnes Gary tuomittiin elinkautiseen, koska hän varasti hajuveden.

– Vietin koko iltapäivän nauraen ja itkien Garyn ja Vickyn kanssa, Garyn puolustusasianajaja Karen Nash kirjoitti maanantaina Facebookissa.

– Moni teistä tietää, että työskentelin vuosia Garyn vapauttamisen eteen. Hän sai elinkautisen hajuveden varastamisesta ja sai tänä vuonna vihdoin vapautuksen tuomiostaan. Hän pääsi vapaaksi perjantaina ja lähti tiirailemaan nähtävyyksiä ihanan Vickyn kanssa. Te, jotka katsoitte Oscarit, tiedätte loput.

Tuoreissa haastatteluissa Gary on vannonut parantaneensa tapansa. Hän tapasi Vickyn tuomionsa aikana ja tuli uskoon. 

Lue myös:

    Uusimmat