Oscar-skandaali raivostuttaa yhä – kuoret sekoittaneelle kaksikolle henkivartijat

Parhaan elokuvan Oscar lipsahti väärälle voittajalle 2:01

Tänä vuonna Oscar-gaalassa nähtiin poikkeuksellinen virhe, kun parhaalle elokuvalle julistettiin väärä voittaja.

Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Gaalan huipennus muuttui katastrofiksi, kun parhaan elokuvan palkinnon julistanut ohjaaja Warren Beatty ojensi Faye Dunawaylle väärän kuoren.

Dunaway ilmoitti voittajaksi La la land -elokuvan ja elokuvan tuotanto saapui lavalle. Kiitospuheet ehdittiin jo aloittaa, kunnes kävi ilmi, että oikea voittaja onkin Moonlight.

Myöhemmin ääntenlaskennasta vastaava yritys PriceWaterhouseCooper (PwC) vahvisti, että sekaannus johtui väärästä kirjekuoresta. Beatty ja Dunaway saivat parhaan naisnäyttelijän kuoren, jossa luki Emma Stone ja La la land.

Gaalayleisö ja katsojat hämmästyivät virheestä, ja osassa moka on aiheuttanut jopa raivon tunteita. Vaikka PwC sai porttikiellon gaalan työryhmään, sen työntekijät Brian Cullinan ja Martha Ruiz kertovat saaneensa jopa tappouhkauksia virheen vuoksi.

Cullinan ja Ruiz kertoneet pelkäävänsä henkensä puolesta. Kaksikon koteja alettiin vartioida vuorokauden ympäri sen jälkeen kun heidän osoitetietonsa ja kuvat perheistä alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa.

Lähde: BBC

 

Lue myös:

    Uusimmat