Oscar-mokan taustalla outo soppa – kiista väärästä voittokortista kiihtyy

Emämoka Oscareissa – voittajaksi julistettiin väärä elokuva! 1:32

Järjestyksessään 89. Oscar-gaalassa todistettiin varsin harmillista kömmähdystä. 

Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Gaalan huipennus muuttui katastrofiksi, kun parhaan elokuvan palkinnon julistanut ohjaaja Warren Beatty lausui väärän elokuvan nimen. 

Beatty ilmoitti voittajaksi La la land -elokuvan ja elokuvan tuotanto saapui lavalle. Kiitospuheet ehdittiin jo aloittaa, kunnes kävi ilmi, että oikea voittaja onkin Moonlight

Pian gaalan päättymisen jälkeen selvisi, että Beattylle ojennettiin väärä kuori. Lähetyksestä otetusta kuvasta näkee, että Beattylle annetussa kuoressa lukee Paras naispäärooli, eikä Paras elokuva. Beatty purnasi asiasta jo lavalla ollessaan. 

Beattyn teoriaa väärästä kuoresta sekoitta kuitenkin parhaasta naispääroolista palkittu Emma Stone. Stone nimittäin väittää, että parhaan naispääroolin kuori oli hänellä koko ajan. 

– Tietusti oli upeaa kuulla, että La la land on voittaja. Olisi ollut ihanaa voittaa palkinto parhaasta elokuvasta. Mutta olemme innoissamme Moonlightin puolesta. Mielestäni se on yksi kaikkien aikojen upeimmista elokuvista. Pidin myös käsissäni parhaan naisnäyttelijän pääroolin voittajan kuorta koko sen ajan. Joten mitä tahansa kukakin sanoo - en siis halua aloittaa mitään juttua - mutta minulla oli se kortti, Stone kommentoi takahuoneessa. 

Poikkeuksellinen kömmähdys ei kuitenkaan hetkauttanut gaalan ohjaaja M. Night Shyamalania, sillä mies vitsaili asiasta Twitterissä rennosti. Hän kertoo käsikirjoittaneensa gaalan "loppukohtauksen".

Vaatesuunnittelija Paola Suhonen arvioi Oscar-gaalan pukuloistoa 9:01

Lue myös:

    Uusimmat