Osa viinitietoudesta täysin turhaa, tässä syy!

On päivänselvää, että viinin juominen on huomattavasti hauskempaa, kuin viinifaktojen opiskeleminen. Kerromme syyt, miksi turha viinitietous vain rasittaa päätä!

Jokaisesta kaveriporukasta löytyy se yksi tyyppi, joka luettelee aina viinin kaikki rypäleet ja mainitsee jotain nokkelaa valmistusvuodesta. Jatkossa sinun ei tarvitse edes esittää, että olet jo tietoinen kaverisi mainitsemista jutuista. Voit perustella tietämättömyyttäsi jatkossa alla luettelemillamme seikoilla.

Ruoan ja viinin yhdistäminen

Älä rasita turhaan päätäsi sillä, sopiiko illallisruokasi täydellisesti yhteen rieslingin vai sauvignon blancin kanssa. Suurin osa viinin ja ruoan yhdistelmistä ovat joka tapauksessa nautinnollisia. Sitä paitsi niin kutsutut täydelliset viinin ja ruoan yhdistelmät voivat olla jopa tylsiä. Hieman tavanomaisesta poikkeavat viinit ovat ainakin omiaan herättämään keskustelua ruokapöydässä.

Viinin vuosikerta

Vuosikerta vaikuttaa kyllä paljonkin viinin makuun, mutta paljon tärkeämpi tieto on tuottajan nimi. Vaikka viini olisi vintage-vuosikertaa, huonon tuottajan viini ei siitä parane. Etsi mieluummin nuoria (ja edullisempia) viinejä, joista pidät, ja unohda vuosikerrat.

Rypäleiden tarkka luettelointi

Rypäleillä keikarointi voi osua omaan nilkkaan. Monissa tapauksissa edes viinin tuottaja ei tiedä satavarmasti, mitä rypäleitä viini sisältää. Viinin rypäleet voidaan kyllä selventää kemiallisilla testauksilla, mutta onko tarkoilla prosenttiluvuilla rypälesekoiteviineissä loppujen lopuksi kauheasti väliä? Sitä paitsi monet rypäleet eroavat maussa radikaalisti riippuen alueesta, jolla rypäle on tuotettu. Esimerkiksi ranskalainen ja yhdysvaltalainen Chardonnay maistuvat todella erilaisilta.

Viinin hinnalla pöyhkeily

Kuten monissa muissakin asioissa, hinta ei kerro mitään tuotteen laadusta tai mausta. Jos hinta olisi viinin ainoa laatumittari, miksi sommelierit käyttäisivät tuntikaupalla aikaa erihintaisten viinien maisteluun? Jatkossa, jos joku ystäväsi leuhkii ostamallaan kalliilla viinillä, voit näpäyttää häntä kysymällä, että mikä seikka tekee ystäväsi mielestä viinistä hintansa arvoisen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat