Osa koronan kiihtymisvaiheessa olevista maakunnista vitkastelee toimissaan – STM patistelee: "Nyt odotetaan reagointiherkkyyttä"

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Satu Koskela kommentoi kuntien toimia kehittyvässä koronavirustilanteessa:"Odotamme reagointiherkkyyttä ja tilannetajua" 3:15
STM:n osastopäällikkö Satu Koskela avasi tilannetta Kymmenen Uutisissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Satu Koskela toivoo kiihtymisvaiheessa olevilta maakunnilta herkempää otetta reagointiinsa koronatilanteeseen.

Koskelan mukaan on vielä monia kiihtymisvaiheessa olevia maakuntia, joissa on nähtävissä hyvin vähän – jos ollenkaan – kohdennettuja rajoitustoimia.

– Näen, että alueilla on vielä kaikki avaimet kädessään. Ollaan nähty vähän hitaita, ehkä varovaisia liikkeellelähtöjä, mutta myös hyvin napakkaa ja johdonmukaista toimintaa, Koskela kertoo.

Koskelalla onkin verkkaisemmin suhtautuville alueille toive.

– Nyt odotetaan reagointiherkkyyttä, tilannetajua, ennakoivuutta. Sitä että ollaan perillä siitä, missä tartuntoja tapahtuu ja missä ne leviävät. Näihin tulisi kohdentaa vaikuttavia toimenpiteitä.

Kohdennettuina toimenpiteinä voisi esimerkiksi sulkea matalammalla kynnyksellä urheilutapahtumia, mikäli niissä tapahtuisi joukkoaltistumisia.

Katso ylempänä olevalta videolta, mitä STM on mieltä syyslomien vietosta koronatilanteessa!

Lue myös:

    Uusimmat