Mainos

Orpo: Yritysverotukseen ei ole tulossa suuria muutoksia

Yritysverotukseen ei ole tulossa suuria muutoksia, kertoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.). Orpon mukaan tämä on ennakkotieto, sillä yritysverotustyöryhmä julkaisee vasta torstaina työnsä tulokset.

Orpon mukaan merkittävä tulos on, että yritysverotus ei ole pullonkaula työllisyydelle ja kasvulle Suomessa tällä hetkellä, vaan ongelmat ovat muualla.

– Strategiaistunnon tärkein anti oli se, että loimme yhteisen tiekartan puoliväliriiheen ja siihen, miten hallituksen työllisyystavoitteisiin ja julkisen talouden tasapainoon päästään eli mikä on tilannekuva ja millaisia toimia valmistellaan.

Riittävän jykeviä työllisyystoimia valmistellaan nyt Orpon mukaan laajalla rintamalla.

– Ne ovat toimia, jotka kiihdyttävät kasvua, tuovat investointeja ja luovat uskoa. Otsikkotasolla puhutaan kannustinloukuista, työllistämisen kynnyksen laskemiseen liittyvistä asioista. 

Hallitus puhdisti ilmaa

Orpo kertoi, että hallitus puhdisti reilusti ilmaa strategiaistunnossaan. Hän sanoi hallituksen olevan yhteistyökykyisempi nyt kuin istuntoon mennessään.

– Monesti tässä tämän päivän tekemisessä ongelma on se, että on niin kiire, niin paljon asioita. Siksi se vaati tällaisen pysähdyksen. Olen erittäin tyytyväinen, että pääministeri kutsui istunnon koolle. Sille oli todellakin paikkansa.  

Orpon mukaan kokoomukselle on tärkeää, että hallitus ei lipsu tavoitteistaan eli 72 prosentin työllisyysasteesta ja siitä, että velkaantuminen taitetaan. Orpo kertoi hallituksen tekevän paljon uusia toimia, jotta tavoitteisiin päästään ilman, että leikkauksia tarvitsee tehdä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.