Oravatyttö, Kellokuningas ja Leijamies – Ovatko nämä oudoimmat supersankarit?

Sarjakuvien maailmassa vain mielikuvitus on rajana ja moni supersankari onkin ominaisuuksiltaan ylivertainen. Joskus hahmot ovat muutakin kuin ylivertaisia - olitko kuullut näistä kummallisista supersankareista?

Jamie Madrox – The Multiple Man

Multiple Man, oikealta nimeltään Jamie Madrox, on Marvel-kustantamon sarjakuvahahmo. Ryhmä X:n entinen vihollinen, myöhemmin sankarinakin tunnettu Multiple Man on mutantti, jolla on kyky luoda itsestään täydellisiä kopioita.

Jokainen kopio on kykenevä itsenäiseen ajatteluun ja toimintoihin. Madrox pystyy myös kopioimaan tavaroitaan sekä käyttämiään vaatteita. Kummallisin juttu Madroxin voimassa on se, että hänen alkuperäinen itsensä voi imeä kopiot itseensä takaisin vain tahdonvoimalla, ja saa näin kopioiden muistot ja kokemukset itselleen. Hahmo esiintyi ensi kerran vuonna 1975.

The Clock King – Kellokuningas

Clock King on Batmanin vihollinen, jolla ei ole mitään supervoimia – paitsi hänen hämmästyttävä kykynsä hahmottaa ja hallita aikaa. Hän on myös tunnettu erittäin edistyksellisistä, kellomaisista aseistaan, mutta hänen todellinen vahvuutensa on kaavojen ja "ajallisten tasojen" taju.

Hän on esimerkiksi niin hyvä muistamaan juna-aikatauluja, että hänen oli mahdollista suunnitella täydellinen pako ryöstön jälkeen hyppäämällä sillalta liikkuvan junan kyytiin.

Taktikoinnin mestarina Kellokuningas pystyy myös laittamaan ajanhallintataitonsa peliin taisteluareenoilla. Hän pystyy laskemaan täysin tarkasti, koska vihollinen lyö iskun ja näin hän voikin väistellä hyökkäyksiä loputtomiin.

Matter-Eater Lad

Bismoll-planeetalta kotoisin oleva Tenzil Kerm on Matter-Eater Lad, vapaasti käännettynä Syömäripoika. Hän pystyy syömään melkeinpä millaisia määriä tahansa – ja käytännössä mitä tahansa. Hänen supervoimansa on siis syöminen.

Mies syö vaikka rikkihappoa, vankilasellin kaltereita, lasinsirpaleita, kuumaa laavaa... ihan mitä vain. Kerran hän auttoi tovereitaan kaivamaan pakotunnelin syömällä heidän tiensä ulos.

Squirrel Girl – Oravatyttö

Marvel-kustantamon sarjakuvahahmo Oravatyttö, oikealta nimeltään Doreen Green, päihittää vihollisiaan kutsumalla villioravia taistelemaan kanssaan. Taistelutoverit hän kutsuu luokseen ainutlaatuisella oravakutsullaan.

Rikollisuutta vastaa kamppaileva sankaritar pystyy kommunikoimaan oravien kanssa, mutta hänellä itselläänkin on oravan kykyjä: ketteryyttä, nopeutta ja terävät kynnet. Hän syö pähkinöitä saadakseen lisävoimia ja hänellä on myös oma orava-apuri.

Sankarittaren suurin saavutus on hänen voittonsa pahamaineisesta Tohtori Doomista, jonka hän päihitti oravalauman kanssa. Ensiesiintymisensä Oravatyttö teki Marvel-sarjakuvissa vuonna 1991.

Ten-Eyed Man – Kymmensilmäinen mies

Batmanin vihollinen Philip Reardon palveli sotilaana USA:n erikoisjoukoissa Vietnamissa, kun kranaatin sirpale osui häntä silmien väliin. Kävi niin onnettomasti, että siviilielämään palattuaan myöhemmin eräässä räjähdyksessä hänen verkkokalvonsa paloivat, pahentaen hänen sotavammaansa ja sokeuttaen hänen molemmat silmänsä täysin.

Lahjakas kirurgi kuitenkin onnistui yhdistämään Reardonin optiset hermot hänet sormenpäihinsä mahdollistaen hänen nähdä sormiensa avulla. Näin syntyi yksi Batmanin vihollisista, DC Comicsin luoma Ten-Eyed Man.

Lopulta Batman päihitti hänet ja Kymmensilmämies lähettiin vankilaan. Sellissä hänen kätensä lukittiin erikoislaatikkoon, jotta hän olisi sokea 24 tuntia vuorokaudessa..

Howard the Duck – Howard Ankka

Vuonna 1973 esitelty Howard The Duck eli Howard Ankka on Marvel-sarjakuvahahmo, joka on ehkä yksi kaikkien aikojen turhimmista supersankareista. Howard Ankassa ei ole juuri mitään sellaista, mikä tekisi hänestä ainutlaatuisen.

Hän on vain puhuva ankka, joka heittää vitsejä – kaikenlisäksi todella huonoja sellaisia. Jostain kumman syystä ankasta tehtiin elokuva Howard the Duck vuonna 1986, mutta filmi floppasi kuten sarjakuvakin.

Kite-Man – Leijamies

DC Comicsin luoma konna Kite-Man eli Charles "Chuck" Brown esiteltiin sarjakuvissa 1960-luvulla. Mikä teki hänestä erikoisen? Ei oikeastaan mikään muu kuin se, että hän lensi leijan avulla, aseisti itsensä leijoilla ja taisteli niillä. Hän sopi myös Batmanin viholliseksi – viettiväthän molemmat aikaa yläilmoissa.

Red Bee – Punainen mehiläinen

Kun asianajaja Rick Raleigh ei työskentele toimistossaan, hän taistelee rikollisuutta vastaan Red Been maskissa. Aseenaan Red Beellä on koulutettu mehiläisparvi – joita hän säilyttää vyönsä alla.

Tarkemmin ei tiedetä, miten hän koulutti mehiläiset tai kuinka hän pitää ne vyönsä alla. Mehiläiset hän vapauttaa kohdatessaan vihollisen.

Kuvat: Colourbox.com

Lähteet: huffingtonpost.com, listverse.com, lamarjohns.hubpages.com, wikipedia.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja