Oppositiojohtaja Navalnyi on joutunut myrkytyksen uhriksi aiemminkin – tiedottaja: Lääkäreiden reaktio vain todistaa myrkyttämisen

Aleksei Navalnyi on tällä hetkellä edelleen kriittisessä tilassa ja tajuton.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi myrkytettiin tänä aamuna ilmeisesti lentokentällä teehen sekoitetulla myrkyllä, kirjoittaa venäläinen oppositiomedia Echo Moskvy

Oppositiomedian mukaan myrkky imeytyi nopeammin elimistöön kuuman nesteen kautta. Yhdeksi syyksi myrkyttämiseen epäillään Navalnyin lanseeraamaa uutta taktista äänestämiskampanjaa, jolla presidentti Vladimir Putinin kannattajien äänisaalista on saatu vähennettyä.

Mainoskampanja on ollut yllättävän tehokas ja saanut ihmiset kääntymään Putinin hallintoa vastaan.

Myös Valko-Venäjän opposition radikaalilla nousulla lienee merkitystä.

– Haluatteko olla kuten Valko-Venäjä? Etsikää oma ehdokkaanne taktisen äänestyksen kautta, kirjoitti Navalnyi blogissaan kaksi päivää sitten.

Myrkytetty aiemminkin?

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun oppositiojohtaja myrkytettiin.

– Kun Aleksei oli vuosi sitten pidätyskeskuksessa, hänet myrkytettiin. Ilmeisesti nyt on tapahtunut sama, olen varma siitä, Navalnyin edustaja Kira Jarmysh kirjoitti Twitterissä.

Jarmysh raportoi hetki sitten Twitterissä, että sairaala kuhisee poliiseja, mutta he juttelevat lääkäreiden kanssa suljettujen ovien takia, koska ”jotkut tiedot ovat luottamuksellisia”.

– Lääkäreiden reaktio vain todistaa sen, että Navalnyi myrkytettiin. Vielä kaksi tuntia sitten he olivat valmiita jakamaan kaiken tiedon kanssani, mutta nyt he yhtäkkiä sanovat, etteivät tiedä mitään. Verikokeet, joiden piti olla valmiita kaksi tuntia sitten, eivät ole muka vieläkään tulleet, Jarmysh kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat