Oppositio tekee välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä – mukana neljä puoluetta

Hallitus on nostanut kokonaistyöllisyystavoitteensa aiemmasta 60 000:sta 80 000 uuteen työlliseen vuosikymmenen loppuun mennessä – valtiovarainministeri Matti Vanhanen kommentoi vuoden 2021 budjettia Kymmenen uutisissa 2:55
Video: Hallitus nosti kokonaistyöllisyystavoitteensa 80 000 uuteen työlliseen – näin valtiovarainministeri Vanhanen kommentoi asiaa Kymmenen uutisissa

Oppositio tekee välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä. Mukana ovat niin kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit kuin nyt-liikekin.

Oppositio järjestää tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10.

Välikysymys on tehty kokoomuksen aloitteesta. Kokoomus on aiemmin kertonut aikovansa jättää välikysymyksen, jos hallitus ei budjettiriihessä kykene tekemään päätöksiä velkakierteen pysäyttämiseksi, uudesta työllisyystavoitteesta ja ratkaisuista kilpailukyvyn parantamiseksi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotuksesta kerrotaan, että muut ryhmät päättivät tällä viikolla yhtyä välikysymykseen. Muilta puolueilta on tullut välikysymykseen joitakin viilauksia.

Hallituksen budjettiriihi päättyi eilen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi riihen tuloksia tuoreeltaan pettymykseksi. Hän arvosteli muun muassa työllisyystavoitteen toteutumisen lykkäämistä vuosikymmenen loppuun.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän johtaja Ville Tavio piti budjettiriihen linjauksia talouden ja työllisyyden kannalta "järkyttävinä".

Lue myös:

    Uusimmat