Oppitunti 9: Aikuisen naisen ihonhoito

Aikuisen naisen ihonhoidossa puhdistus, kasvovesi ja kosteutus ovat kaiken a ja o. Onhan kylpyhuoneessasi ja meikkipussissasi puhdistustuotteiden lisäksi myös silmänympärysvoide, päivävoide ja yövoide? Meikin onnistuminen edellyttää hyvin kosteutettua ihoa.

Silmänympärysvoide

Meikki näyttää iholla paremmalta, kun silmänympärysiho on sileä ja hyvin hoidettu. Silmänympärysvoiteella saat tasoitettua pieniä juonteiden alkuja.

Levitä silmänympärysvoide iholle ennen kasvovoidetta. Nuppineulan pään kokoinen määrä riittää molemmille puolille kasvoja. Levitä tuote silmänympärysihon sisänurkasta ulkonurkkaan ja kulmakarvan alapuolelle muutamilla kevyillä painalluksilla, ihoa venyttämättä. Älä levitä silmänympärysvoidetta lainkaan luomen liikkuvalle osalle, sillä se turvottaa luomea ja silmänympärysihoa helposti yön aikana.

Päivävoide ja yövoide

Päivävoide antaa kasvoille kosteutta ja suojaa. Päivävoiteen sisältämä UV-filtteri suojaa ihoa haitalliselta auringonpaisteelta ja kosteutus tekee meikistäkin helpommin levitettävän.

Ikä alkaa näkyä ensimmäisenä kaulan iholta. Tämän vuoksi päivävoiteen levittäminen myös kaulalle on hyvin tärkeää.

Muista levittää voiteita iholle riittävästi, mutta älä liikaa.

Kun iho on levossa, se kaipaa erilaista hoitoa kuin valveilla ollessa. Muista siis käyttää myös yövoidetta, joka on ravitsevampi kuin päivävoide.

Täsmätuotteet

Jos haluat ihollesi erityishoitoa, levitä meikin alle rypyille tarkoitettua täsmätuotetta. Tuotteissa on usein valoa heijastavia ainesosia, jotka saavat ihosi näyttämään elinvoimaiselta. Levitä tuotetta suoraan juonteiden päälle, niin saat ryppyjä nostettua ikään kuin ylöspäin.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Tommi Penttinen

Lue myös:

    Uusimmat