Oppilas sai liikuntatunnin kuntotestin jälkeen kohtauksen ja kuoli – apulaisrehtori: "Se oli kaikille yllätys"

Espoolaisen koulun oppilas joutui viime viikon loppupuolella sairaalaan saatuaan sairauskohtauksen liikuntatunnilla. Poika kuoli myöhemmin sairaalassa. MTV Uutisten tavoittaman koulun virka-apulaisrehtorin mukaan koululla tai vanhemmilla ei ollut tietoa poikkeuksista pojan terveydentilassa. 

Liikuntatunnilla 8. luokkalaiset olivat suorittaneet Move!-kuntomittausta. Mittaukseen kuuluu niin sanottu piip-juoksu, jolla testataan oppilaan kestävyyttä ja liikkumistaitoja. 

MTV Uutisten tavoittaman Espoon Tiistilän koulun virka-apulaisrehtori Tommi Eränpalon mukaan sekä koulu että pojan vanhemmat luulivat nuoren terveydentilan olleen normaali. 

– Se oli kaikille yllätys, Eränpalo kuvailee liikuntatunnilla tapahtunutta sairauskohtausta. 

Eränpalon mukaan kuolemantapaus ei johtunut testeistä. Espoon Tiistilän koulussa Move!-kuntomittaukset jatkuvat virka-apulaisrehtorin mukaan normaalisti. 

– Ainakin toistaiseksi testit jatkuvat, ne ovat osa opetussuunnitelmaa. 

Myöhemmin päivällä Espoo tiedotti, että testien tekeminen keskeytetään toistaiseksi.

"Yhteisöllinen suru"

Virka-apulaisrehtori Eränpalon mukaan koulussa vallitsee yhteisöllinen suru. Maanantaiaamu alkoi rehtorin ja kriisiryhmän kokouksella klo 7.30. 

Yläkoulun puolella jokaisessa luokassa on vieraillut joku kriisiryhmän jäsen, Eränpalo kertoo. 

Lisäksi koulussa järjestetään tänään maanantaina hiljainen hetki ja muistotilaisuus. Koululla on myös muistopöytä, jonka luona koulukaveria voi käydä muistamassa. 

Iltalehden tietojen mukaan tieto liikuntatunnin tragediasta levisi nuorten keskuudessa Snapchatissa. Eränpalo ei voi vahvistaa tietoa MTV Uutisille. 

Lue myös:

    Uusimmat