Mainos

Operaatio Duo herätti krp:n epäilykset Aarniosta

Esitutkinta-aineistosta selviää, että keskusrikospoliisi kiinnostui Jari Aarnion tekemisistä operaatio Duon aikana.

Krp aloitti tynnyrijutun tutkinnan, kun Hollannissa oli vuoden vaihteessa 2011-2012 takavarikoitu Suomeen matkalla ollut 140 kilon hasistynnyri.  Siinä oli samanlaisia Daavidin tähti -hasislevyjä, jollaisia Helsingin huumepoliisi oli takavarikoinut ns. Pihlajamäen jutun tutkinnassa.

Tuolloin krp ja Helsingin poliisi sopivat, että jutussa tehdään yhteistyötä. Operaatio sai nimen Duo.

Krp halusi selvittää maahantuonnin ja Helsingin poliisi hasiksen levityksen Suomessa. Yhteistä tutkintaryhmää ei kuitenkaan perustettu.

Maaliskuussa 2012 krp tarkkaili tynnyrijutun tiimoilta UB-jengipomo Keijo Vilhusta, joka yllättäen tapasi Jari Aarnion Oulunkylän lähellä.

Tynnyrijutun puhelintiedoissa oli paljastunut tuntematon Pasilan mies, joka oli ollut yhteyksissä huume-erien vastaanottajiin.

Krp:ssä huomattiin, että Aarnio asui Länsi-Pasilassa, jonne Pasilan miehen puhelut usein paikantuivat. Osa Pasilan miehen puhelimista oli paikantunut kesä-heinäkuussa 2011 Hankoon. Krp haki tolppaluvat Hangosta ja ilmeni, että Aarnion virkapuhelin paikantui samoina päivinä niin ikään samaan tukiasemaan.

Palavereita

Kesäkuun 2012 alussa krp esitti Pasilan miestä koskevaa näyttöä Helsingin poliisin apulaispäällikkö Lasse Aapiolle. Helsingissä järjestettiin palaveri, jossa huumepoliisin edustajat ilmoittivat, ettei heillä ole tietoa kenen käytössä Pasilan miehen puhelimet ja prepaidit ovat olleet. Aapio kehotti krp:tä jatkamaan Pasilan miehen selvittämistä.

Heinä-elokuussa huumepoliisin ja krp:n palavereissa huumepoliisi toi esiin, että Pasilan mies saattaisi liittyä Helsingin operaatioihin. Helsingin huumepoliisi kertoi myös, että televalvontatietoja saatettiin manipuloida ja että Pasilan mieheen liittyvät tutkimukset saattaisivat vaarantaa "Helsingin poliisilaitoksen tutkinta- ja suojaamistekniikoiden salassapysymisen”.

Syksyllä 2012 Helsingin huumepoliisin edustajat ilmoittivat kaikkien Pasilan miehen matkapuhelinten ja prepaid-liittymien olleen Helsingin huumepoliisin käytössä. Henkilöitä ei kuitenkaan tuotu esiin.

Esitutkinnan mukaan Jari Aarnio toi palavereissa esiin anonymisaattorin, joka oli Helsingin poliisin käytössä. Sillä kyettiin estämään matkapuhelinten lähettäjä ja vastaanottajatietojen paljastumisen.

Krp lopetti Pasilan miehen tutkimukset.

Puhelin ja kenkä

Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi Aarnioon kohdistuvan virkarikostutkinnan kesällä 2013. Alkuun se liittyi Aarnion ja prostituoidun toimintaan ja laajeni syksyllä Trevociin.

Marraskuussa poliisi teki etsintöjä Aarnion kotiin, työpaikalle ja hänen käytössään olleisiin autotalleihin. Yksi Pasilan miehen matkapuhelin takavarikoitiin Aarnion autotallista kengän sisältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.