Oopperahurmuri Waltteri Torikka sekoitti Porin – haluaa rohkaista muita koulukiusattuja

Oopperalaulaja ja Tähdet, Tähdet-ohjelman voittaja Waltteri Torikka on kertonut avoimesti olleensa koulukiusattu.

Waltteri Torikkaa häiritsee kiusaamisessa eniten se, että vanhemmilta ja opettajilta puuttuu rohkeus puuttua tilanteisiin. Tapasimme hurmurilaulajan tämän tullessa esiintymään Poriin Suomi Areenaan.

– Kiusaamiskokemukset huomaa itsetunnossa tietyissä tilanteissa. Ne kummittelevat taustalla. Minusta on tärkeää, että asiaa tuodaan esille ja siitä puhutaan. Eniten häiritsee se, että vanhemmat ja opettajat ovat avuttomia, eivätkä uskalla puuttua tilanteisiin. Konflikteja näkee kuitenkin jatkuvasti koulussa ja sen ulkopuolellakin, Torikka sanoo.

Waltteri Torikka lohduttaa niitä, jotka ovat tälläkin hetkellä kiusattuja.

– Se kestää vain tietyn ajan elämästä. Sen jälkeen saa tehdä elämästä sellaisen kuin haluaa. Yleensä kertoo enemmän kiusaajan heikkoudesta kuin sen kiusatun. Kiusatuissa on usein sellaista, mistä ikätoverit saattavat olla kateellisia. Jotenkin lahjakas tai voimakas persoona tai herkkä niin kuin itse olin nuorena. Niihin asioihin on helppo tarttua. 

Lomalla ei aikatauluja

Pori on laulajalle tuttu kaupunki.

– Olen käynyt pienestä pitäen Kirjurinluodolla Pori Jazzissa. Isän puolen suku on täältä, joten olen käynyt täällä usein mummolassa. Viime vuosina vähemmän, mutta Pori on siinä mielessä tuttu kaupunki.

Torikka ei ole vielä päättänyt, päätyykö hän jazzkansan sekaan tänä vuonna.

– Minulla alkaa huomenna loma. En ole päättänyt, mitä melkein kahden viikon aikana teen. Yritän ottaa mahdollisimman rennosti ja ilman mitään kiireitä ja aikatauluja. Fiiliksen mukaan, Torikka hymyilee.

Syksystä on tulossa kiireinen, mutta ooppera on edelleen miehelle ykkönen.

– Ooppera on se ykkösasia ja missio on tuoda oman persoonan kautta oopperaa lähemmäs ihmisiä, mutta samaan aikaan tehdä kaikkea muuta. Mielenkiintoista nähdä millä paletilla pystyy työskentelemään ilman, että on haitaksi itselleen tai yleisölle.

Piilopaikka haussa

Oopperalaulajasta halutaan yhteiskuvia ja fanit tulevat juttelemaan. Tänään tavallista enemmän, sillä SuomiAreena on vetänyt kadut täyteen ihmisiä.

– Tuijottelua on. Sitä miettii, että roikkuuko jotain nenästä vai onko tukka hassusti. Ihmiset tulevat lähinnä kiittämään. He ovat yleensä mielissään, että tämän tyyppinen uusi artisti on tullut tämmöiselle populaarimmalle musiikkikartalle Suomessa, Torikka naurahtaa.

Oma rauha on oopperatähdelle tärkeää.

– Mulla on menossa talonetsintäprojekti. Oman budjetin raameissa yritän löytää piilopaikkaa maaseudulta. Saa ladattua akkuja. Syksystä on tulossa suhteellisen intensiivinen. Oma rauha ja ystävät ovat vapaa-ajalla se ykkösjuttu.

Kesävieraina Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen 11:23

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat