Onnistuuko tämä ruotsalaishankinta SM-liigassa? Kahden viime kauden tilastot eivät päätä huimaa

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Porin Ässät on solminut kaksivuotisen sopimuksen ruotsalaispuolustaja Jacob Anderssonin kanssa. Ruotsalaisen kaksi viime kautta SHL:ssa eivät tuottaneet kummoista tulosta, ja sen myöntää Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttulakin.

Andersson, 26, pelasi viime sesongilla Skellefteåssa 42 runkosarjaottelua Ruotsin pääsarjassa tehopistein 0+7. Kaksi pudotuspeliottelua menivät pinnoitta.

Tätä edeltävällä kaudella Andersson kokosi puolestaan Skellefteåssa 43 runkosarjaottelussa neljä (2+2) pistettä.

– SHL:ssa Jacob oli Skellefteån laadukkaan puolustuksen 7.–8. kaveri. Hän ei pystynyt nostamaan rooliaan kahden kauden aikana ja peliaika jäi sen vuoksi sinne alle 10 minuuttiin ottelua kohti. Allsvenskanissa hän oli puolestaan 22–23 minuutin puolustaja ja numerotulos sen oli mukainen, Ässien kehitysjohtaja Kerttula sanoo tiedotteessa.

Viimeisimmällä kaudellaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa Andersson summasi 10+17=27 pistettä 49 runkosarjapeliin.

"Ominaisuudet onnistua"

Kerttula luonnehtii Anderssonia tasapainoiseksi luistelijaksi, joka pelaa pää ylhäällä ja pystyy liikuttamaan kiekkoa laadukkaasti.

– Hänellä on hyvät tekniset ominaisuudet; Jacob pystyy haastamaan jalalla ylöspäin, omaa hyvän laukauksen ja kykenee tekemään numerotulosta viivasta. Hänen vahvuutensa ovat offensiivisen pelin puolella.

– Kun hän sopeutuu suomalaiseen peliin, hänellä on kaikki ominaisuudet onnistua Ässissä seuraavan kahden kauden aikana, Kerttula ennakoi.

Andersson sanoo halunneensa kokeilla jotain uutta ja päästä urallaan eteenpäin.

– Tunnen hyvin Ässissä pelanneet Jakob Stenqvistin ja Maksin Matushkinin ja he puhuivat paljon hyvää sarjasta ja etenkin Ässistä. Keskustelin Tommi Kerttulan kanssa ja minulle tuli tunne, että täällä on tekeillä jotain sellaista, jossa haluan olla mukana, Andersson kommentoi.

– Pidän itseäni kahden suunnan puolustajana, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa. Haluan olla monipuolisesti apuna joukkueelle sekä ylivoimapelissä että puolustuspäässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja