Onnellinen loppu: Syöpää sairastava tyttö aikoo vielä toteuttaa unelmansa

Vakavasti sairas tyttö haluaa viimeisten elinkuukausiensa aikana tehdä mahdollisimman paljon asioita, joita ei ole vielä ehtinyt kokea.

Emma Cosgrove's on kuin kuka tahansa 17-vuotias tyttö, mutta hän sairastaa vakavaa luusyöpää. Monta vuotta kestäneet rankat hoidot eivät ole tehonneet toivotulla tavalla, ja tytölle on annettu elinaikaa enää vain muutama kuukausi.

Nyt Emma haluaa viettää elämänsä viimeiset hetket niin hyvin kuin mahdollista. 

Haluaa luoda perheelleen ihania muistoja

Luusyöpä todettiin viisi vuotta sitten hänen vasemmassa jalassaan. Kasvaimen poistamisesta ja intensiivisestä kemoterapiasta huolimatta syöpää ei saatu kuriin. Viimeisten viiden vuoden aikana syöpä on uusiutunut kuusi kertaa ja hänen kehostaan on löytynyt lukuisia etäpesäkkeitä, muun muassa keuhkoista. Perhe onkin nyt päättänyt lopettaa tehottomat hoidot kokonaan.

Emma ei synkästä uutisesta huolimatta aio viettää viimeisiä hetkiään kotona itkien, vaan hän haluaa elää elämäänsä ja luoda perheelleen ihania muistoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Tyttö on luonut itselleen listan asioista, joita hän haluaa pian päättyvän elämänsä aikana vielä kokea. Niihin kuuluvat muun muassa timanttisten korvakorujen osto ja delfiinien kanssa uiminen.

Eräät tytön ystävistä käynnistivät verkkokampanjan, jonne ihmiset ovat lahjoittaneet rahaa Emman viimeisten toiveiden toteuttamista varten. Ystävä halusi alunperin perustaa sivuston, jota kautta ihmiset voisivat lähettää Emmalle lahjoja, kuten suklaata. Hän ei osannut aavistaa, millaisiin mittasuhteisiin kampanja päätyisi. 

Naimisiinmeno kaikista suurin haave

Ihmiset ympäri maailmaa ovat lähettäneet verkkokampanjan kautta Emmalle rahaa unelmiensa toteuttamista varten. Kasassa on jo yli 20 000 puntaa, eli noin 25 000 euroa.

– Emme osanneet millään odottaa tämän kaltaista ystävällisyyttä ja anteliaisuutta ventovierailta ihmisiltä, kampanjan perustaja Wilde kertoo.

Hän arvelee, että kaikista maailman syöpäpotilaista juuri Emman elämänilo on innoittanut ihmisiä lahjoituksiin.

– Kehoni on käytetty loppuun eikä selviä enää uusista haasteista, mutta en aio antaa koskaan periksi! Emma kertoo blogissaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Hänen suurin toiveensa on päästä naimisiin sulhasensa kanssa. Tämä toive aiotaan toteuttaa lukuisten ihmisten avustuksella. Perheelle lahjoitettiin paljon häätavaraa aina hääpuvusta kakkuun.

– He ovat kaksi ihanaa sielua, jotka liittyvät yhteen. Hän on ikionnellinen, kun on hänen kanssaan, joten olen onnellinen hänen puolestaan, Emman äiti kertoo.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat