Koetko vaikeaksi pidättäytyä tervehdyksistä? Tätä belgialainen virologi suosittelee kättelyn sijaan – älä kuitenkaan liikoja innostu

Ensihoitaja-äiti palasi kotiin kuuden viikon jälkeen – liikuttava kohtaaminen 2:07
Tämä ensihoitajana työskentelevä äiti palasi kotiin 6 viikon koronataiston jälkeen. Jälleennäkeminen oli liikuttava.

Jos läheisyyttä tekee mieli, belgialainen virologi suosittelee halausta, uutisoi New York Post.

Kokovartalohalaus on asiantuntijan mukaan koronapandemian aikana turvallisempaa kuin kättely. Belgialainen virologi Marc Van Ranst suosittelee halausta kättelyn sijaan, kun Belgia ilmoitti maanantaina, että sen kansalaiset saavat nähdä kymmentä ihmistä viikoittain, kun maa höllentää koronarajoituksiaan, kertoo Brussels Times. Turvaväliä pitäisi kuitenkin pitää 1,5 metrin verran.

Koska kaikkien ei ole helppo pysytellä niin kaukana rakkaistaan, virologi Van Ranst antaa osittaisen siunauksensa haleille.

– Ihmiset saavat syleillä toisiaan, toteaa Van Ranst lääketieteellisestä Rega-instituutista.

Älä kuitenkaan halaa ketä tahansa

Van Ranst ohjeistaa, että kätellä ei edelleenkään kannattaisi, sillä se voi nostaa koronaviruksen leviämisen riskiä. 

– Kättely kokouspöydän ääressä – sitä ei voi enää tehdä, hän toteaa.

Hyvää käsihygieniaa kannattaa ylläpitää jatkossakin.

Asiantuntija painottaa kuitenkin, ettei kättelyä voi suoraan vaihtaa halaukseksi eikä kaikkia kokouspöydän ääressä istuvia työkavereita tule halata. Asiantuntijan antama "siunaus" ei suinkaan ole belgialaisille lupa syöksyä halauskierrokselle, vaan syleilyt kannattaa jatkossakin säästää vain tarkoin valitulle joukolle. 

Aiemmin sveitsiläiset työntekijät siirtyivät uusiin ohjeistuksiin välttääkseen levittämästä koronavirusta. Seksityöläiset suosivat jatkossa takaapäin- ja lehmityttö väärinpäin -asentoja välttääkseen kasvokkain olemista asiakkaan kanssa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat