Onko turvonnut olo? Näin pääset eroon ähkystä

Jouluähky alkaa ehkä pikkuhiljaa helpottaa, mutta vyötärölle on silti saattanut ilmestyä ylimääräinen makkara pyhien aikana. Hankkiudu turvotuksesta eroon näillä neuvoilla ja herkullisen kevyillä resepteillä.

Pahimmasta pöhötyksestä pääsee eroon jopa päivässä, jos kiinnittää hieman huomiota siihen, mitä suuhunsa pistää. Yltiöpäinen mässäily saa nyt jäädä ja turvottavat ruoat vaihtuvat keveän herkullisiin antimiin. Noudata näitä vinkkejä, niin pääset turvotuksesta eroon hetkessä:

1. Pidä päivän tai parin leipälakko

Vaikka karppaus ei sinua innostaisikaan, kannattaa pahimmasta turvotuksesta hankkiutua eroon päivän tai parin hiilarilakolla. Vältä siis muutaman päivän ajan vaaleaa leipää, pastaa, perunaa ja muita sokeripitoisia herkkuja.

2. Suosi proteiinia ja tulista ruokaa

Syö hiivatonta täysjyväruisleipää, hedelmiä, vihanneksia, kalaa, pähkinöitä ja muita hyviä rasvoja. Suosi myös tulista ruokaa. Chili laittaa aineenvaihduntasi käyntiin.

3. Juo vettä

Veden juonti yhdistettynä terveelliseen ja kuitupitoiseen ruokavalioon pitää aineenvaihduntasi käynnissä. Nälkä ei myöskään pääse yllättämään, jos juot säännöllisesti vettä!

4. Kävelylenkille mars!

Joulun jälkeen ei kannata stressata liikaa eikä pyrkiä heti zumbaamaan kerralla joulukiloja pois. Lähde siis hikijumpan sijaan reippaalle kävelylle ulkoilmaan. Näin saat aineenvaihdunnallesi lisää potkua ja herättelet kehosi tuleviin liikuntasuorituksiin.

Keventävät reseptit

Näillä resepteillä saat aineenvaihduntasi liikkeelle ja turvotuksen pois:

Hae lisää keveitä reseptejä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja